Felix Rosenqvist tappade ledningen – rasade i Indycar Grand Prix

Avåkning av Marcus Ericsson gav landsmannen problem

Publicerad 2019-05-12

Felix Rosenqvist hade greppet om Indycar Grand Prix.

Men en avåkning av vännen Marcus Ericsson förstörde alla möjligheter till en pallplats.

- Vi borde ha fått ett mycket bättre resultat, säger Felix Rosenqvist.

– Jag gjorde allt jag kunde, men det räckte inte.

Rookien Felix Rosenqvist gjorde en bra start från pole position i Indycar Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway. Han behöll ledningen och lyckades skapa en lucka, men den positiva tendensen försvann när Marcus Ericsson tappade kontrollen över sin bil på det tionde varvet.

– Jag tror att jag kom lite för nära, det understyrde och jag försökte kompensera. Då överstyrde det och släppte, förklarade svensken för Viaplay efter det att han brutit loppet.

Ericsson bröt, Rosenqvist åtta efter stark avslutning

Ericssons misstag ledde också till att Felix Rosenqvist tappade den lucka han skapat när säkerhetsbilen tog kommandot över fältet. Efter omstarten satsade hans teamkollega Scott Dixon hårt och efter en smart manöver tog han över ledningen. När det sedan var dags för nästa omstart efter ytterligare en säkerhetsbil förlorade Rosenqvist två placeringar till.

– Det var ett tufft race med mycket som hände, säger Felix Rosenqvist.

– För vår del var det en blandning av dålig timing och ren otur i vissa situationer, men också ett och annat misstag som blir avgörande på den här nivån. Jag tror att det huvudsakliga problemet idag var att vi fortfarande inte fått riktigt grepp om däcken. Vi sliter för hårt på dem, framför allt de mjuka, och det skadar vår strategi. Jag vet inte varför det sker, men jag lovar att vi jobbar hårt på det.

Därefter tappade den 27-årige svensken ännu mer i samband med ett problematiskt depåstopp och han rasade i resultatlistan. När svensken tappade det fina flyt han hade under inledningen av loppet kunde inte ens ett par regnskurar hjälpa honom upp på prispallen.

– Vi fick det bara inte att fungera i mitten av loppet. När det började regna på slutet var jag en av de snabbaste på banan igen och tog en fyra-fem placeringar, så vi lyckades rädda en del poäng där vilket förstås var bra, säger Rosenqvist.

– Sammantaget är jag dock väldigt besviken. Det känns som att vi gav bort en pallplats idag, men det är fortfarande tidigt på säsongen. Det kommer fler chanser.

Svensken avslutade loppet med flera fina varv och kämpade sig upp på plats åtta. Loppet vanns av Simon Pagenaud som gjorde en mycket bra sista stint - men han har inte många dagar på sig att fira.

Redan på tisdag inleds träningarna inför Indy 500 och kvalet till klassikern avgörs på lördag nästa vecka.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se