Filip Helander uttagen – covidutbrott i Rangers

Janne: ”Hoppas det inte är någon fara”

Uppdaterad 2021-08-31 | Publicerad 2021-08-25

Pontus Jansson har slutat och Marcus Danielson är avstängd mot Spanien.

Då bör Filip Helander vara Janne Anderssons givna val i backlinjen.

Skotska Rangers – där mittbacken huserar – har bekräftat att spelare i laget testats positivt för covid-19 men att svensken inte är en av dessa.

De regerande skotska ligamästarna Rangers åkte ut mot Malmö FF i Champions Leaguekvalet för några veckor sedan och spelar nu på torsdag en viktig match mot armenska FC Alashkert på bortaplan, vann första mötet med 1–0, för att ta sig in i Europa Leagues gruppspel i höst.

Några dagar senare väntar ett stekhett Old Firm-derby mot Celtic på Ibrox innan landslagsuppehållet tar vid.

Men Steven Gerrards lag har stött på ett hinder under den så viktiga veckan. I går, tisdag, meddelade klubben att man drabbats av ett covidutbrott efter att personal testats positivt för corona. Tillsammans med människor som varit i nära kontakt med dessa personer ska de isoleras.

Ny information för landslaget

Sky Sports rapporterar om att det rör sig om totalt fyra spelare plus tränare Steven Gerrard som inte kommer resa med laget till Armenien.

Därmed kan det svenska fotbollslandslaget andas ut eftersom Filip Helander är frisk. Svensken hade förvisso corona under fjolårssäsongen.

Med tanke på att Pontus Jansson slutat och att Marcus Danielson, uttagen i truppen, är avstängd mot Spanien den 2 september på Friends Arena, efter sitt röda kort i EM-åttondelsfinalen, är Helander det givna alternativet bredvid Victor Lindelöf.

– Vi hade ett telefonmöte med vårat medicinska gäng i förrgår. Då sades det ingenting om det här. Jag hoppas det inte är någon fara med Filip. Men det lär jag få reda på i så fall, säger förbundskapten Janne Andersson.

Precis som under EM kommer det råda ett covid-protokoll under VM-kvalmatcherna och inga undantag görs för spelare som för den delen skulle vara vaccinerade.