Live

Kort om sport

 • Fastnålat inlägg

  NHL gör premiär i Australien

  12 april 2023
  TT
  NHL-lagen Los Angeles Kings och Arizona möts i två uppvisningsmatcher på Rod Laver Arena i Melbourne, Australien i september. Arkivbild.
  NHL-lagen Los Angeles Kings och Arizona möts i två uppvisningsmatcher på Rod Laver Arena i Melbourne, Australien i september. Arkivbild. Foto: Dita Alangkara/AP/TT

  NHL kommer för första gången att besöka Australien i höst. Los Angeles Kings och Arizona möts i september i två försäsongsmatcher på Rod Laver Arena i Melbourne, mer känd som platsen där tennisturneringen Australian Open avgörs.

  NHL:s avsikt med att för första gången ta sina hockeylag till Australien är att bredda intresset för ligan och förhoppningsvis ishockey på den australiska marknaden.

  – Avsikten är inte att komma till Australien, spela och sen aldrig komma tillbaka. Avsikten är att göra det här till en uppsättning återkommande matcher och därigenom hjälpa ishockeyn att växa på den marknaden, säger David Proper, vice vd för NHL:s internationella satsningar, till nhl.com.

  Los Angeles Kings och Arizona möts den 23 och den 24 september i Melbourne.

 • Emil Glad
  onsdag13.33

  Djokovic direkt till semifinal

  Världstvåan Novak Djokovic behöver inte spela kvartsfinalen i Wimbledon-tennisen.

  Motståndaren Alex de Mineur tvingas dra sig ur turneringen på grund av en höftskada.

  "Jag är förkrossad över att behöva dra mig ur", säger världsnian i ett uttalande.

  Djiokovic ställs i semifinal mot vinnaren mellan Lorenzo Musetti och Taylor Fritz.

 • Oscar Jakobsson
  tisdag12.26

  Stjärnvallaren klar för italienska landslaget

  Perry Olsson, 68, klar som vallare för det italienska landslaget. Svensken har skrivit på över OS i Milano och Cortina 2026.

  2020 lämnade Perry Olsson det norska landslaget efter 17 framgångsrika år med Petter Northug och Martin Björgen.

  Han tog klivet över till Sverige, men efter årets säsong fick han lämna till sin egen förvåning.

  Olsson var under sin tid i det svenska landslaget personlig vallare för William Poromaa, Jens Burman och Jonna Sundling.

 • Emil Glad
  måndag20.32

  Skövdes tränare lämnar omedelbart

  Skövde AIK hade en tung vårsäsong i Superettan och ligger på trettonde plats. Inför återstarten meddelar klubben att huvudtränaren Srdjan "Tufa" Tufegdzic lämnar.

  Tufa har familjen boendes på Island och säger i ett uttalande på lagets hemsida att han därför inte kan fortsätta.

  Tränaren kom till Skövde inför säsongen, efter att dessförinnan spenderat två år hos Öster.

  Assisterande tränaren Jesper Lövdahl, 26, tar över ansvaret tills klubben har en ny huvudtränare på plats.

 • Anton Johansson
  5 juli16.56

  Fyra klubbar degraderas från hockeyettan

  Alla klubbar i SDHL, SHL och hockeyallsvenskan beviljas elitlicens för kommande säsong.

  För tre hockeyallsvenska klubbar rör det sig om ett dispensår. Södertälje och Tingsryd har fått ett första dispensår och Vimmerby får ett andra dispensår.

  Fyra hockeyallsvenska klubbar, har fått det dystra beskedet att de nekas elitlicens. Det är Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF som därmed degraderas till hockeytvåan.

  – Licensnämndens beslut idag är ett utslag av att klubbarna i Hockeyettan har det ansträngt efter ett par år med hög inflation. När det är utmanande tider är det oerhört viktigt att klubbarna agerar ansvarsfullt och håller ordning och reda i sin ekonomi. Licensregelverket är ett skyddande verktyg som våra medlemmar lagt fast för att säkerställa att klubbarna kan fullfölja tävlingen och säsongen de går in i. Med det sagt kommer vi att se över de ekonomiska kraven i licensregelverket under kommande säsong, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

  Klubbarna har möjlighet att överklaga beslutet.

 • Emil Glad
  5 juli16.24

  Klart: Linköping Champions League-kvalar på hemmaplan

  Foto: PONTUS ORRE

  I fjol stoppades damallsvenska Linköping av Arsenal i Champions League-kvalet på hemmaplan.

  Efter att åter ha slutat trea i förra årets damallsvenska, får östgötarna en ny chans att nå CL-spel. Den här gången ställs de mot tjeckiska Sparta Prag i den första kvalomgångens semifinal. Återigen har Linköping fördelen av att spela hemma.

  Fyra lag samlas i Linköping i början av september. Utöver Sparta Prag kommer också Paris FC och First Vienna mötas i en semifinal. Vinnarna i vardera semifinal kommer mötas i en final och göra upp om en plats i nästa kvalomgång.

  Fjolårstvåan i damallsvenskan, BK Häcken, kliver in i kvalomgång två. Detsamma gäller svenska mästaren Hammarby, som dock tillhör en särskild kvalväg för mästarlag.

 

Tipsa oss

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?
Ring 08-411 11 11