Live

Kort om sport

 • Fastnålat inlägg

  Messi kan bli årets nykomling

  27 okt 2023
  TT
  Lionel Messi som spelar i Inter Miami är en av finalisterna till MLS utmärkelse årets nykomling. Arkivbild.
  Lionel Messi som spelar i Inter Miami är en av finalisterna till MLS utmärkelse årets nykomling. Arkivbild. Foto: Ryan Sun/AP/TT

  Lionel Messi är en av tre finalister som kan få ta emot den amerikanska fotbollsligan MLS utmärkelse årets nykomling. Argentinaren är nominerad trots att han bara hann spela sex ligamatcher för Inter Miami under säsongen.

  Messi spelade sin första match med Miami i MLS den 26 augusti och gjorde då ett av målen i 2–0-vinsten mot New York Red Bull.

  Men ett skadat ben i slutet på säsongen gjorde att Messi inte kunde hjälpa till att lyfta Miami från botten av tabellen och laget missade ännu en gång att nå slutspel.

  Utmärkelsen årets nykomling kan tilldelas professionella spelare som gjort sin debut under säsongen. Årets nominerade är, förutom Messi, Atlantas grekiske forward Giorgos Giakoumakis och St Louis Citys tyske mittfältare Eduard Lowen.

  Messi var också nominerad till utmärkelsen mest värdefulle spelare men lyckades inte bli en av de tre finalisterna i den kategorin.

  De tre finalisterna till den utmärkelsen är Los Angeles Denis Bouanga, FC Cincinnatis mittfältare Luciano Acosta och Atlantas Thiago Almada.

 • Calle Jonsson
  söndag17.03

  HV71 värvar finsk landslagsforward

  Foto: Valtteri Vainio / TT Nyhetsbyrån

  HV71 stärker upp truppen efter att ha klarat sig kvar i SHL.

  Klubben plockar in finska landslagsforwarden Joona Luoto, 26, från SC Bern.

  ”En stark powerforward som kommer addera ytterligare en nivå till oss med sin aggressiva forecheck”, säger Chris Abbott, General Manager i HV71, till klubbens hemsida.

  Luoto med 23 NHL-matcher i bagaget gjorde 18 mål i schweiziska högstaligan förra säsongen. Han värvas in på ett ettårskontrakt.

  – Att spela i Sverige har hela tiden varit ett mål och HV71 är en klassisk klubb med en historik med många finländska spelare, säger han själv till lagets hemsida.

 • Emil Glad
  10 juli13.33

  Djokovic direkt till semifinal

  Världstvåan Novak Djokovic behöver inte spela kvartsfinalen i Wimbledon-tennisen.

  Motståndaren Alex de Mineur tvingas dra sig ur turneringen på grund av en höftskada.

  "Jag är förkrossad över att behöva dra mig ur", säger världsnian i ett uttalande.

  Djiokovic ställs i semifinal mot vinnaren mellan Lorenzo Musetti och Taylor Fritz.

 • Oscar Jakobsson
  9 juli12.26

  Stjärnvallaren klar för italienska landslaget

  Perry Olsson, 68, klar som vallare för det italienska landslaget. Svensken har skrivit på över OS i Milano och Cortina 2026.

  2020 lämnade Perry Olsson det norska landslaget efter 17 framgångsrika år med Petter Northug och Martin Björgen.

  Han tog klivet över till Sverige, men efter årets säsong fick han lämna till sin egen förvåning.

  Olsson var under sin tid i det svenska landslaget personlig vallare för William Poromaa, Jens Burman och Jonna Sundling.

 • Emil Glad
  8 juli20.32

  Skövdes tränare lämnar omedelbart

  Skövde AIK hade en tung vårsäsong i Superettan och ligger på trettonde plats. Inför återstarten meddelar klubben att huvudtränaren Srdjan "Tufa" Tufegdzic lämnar.

  Tufa har familjen boendes på Island och säger i ett uttalande på lagets hemsida att han därför inte kan fortsätta.

  Tränaren kom till Skövde inför säsongen, efter att dessförinnan spenderat två år hos Öster.

  Assisterande tränaren Jesper Lövdahl, 26, tar över ansvaret tills klubben har en ny huvudtränare på plats.

 • Anton Johansson
  5 juli16.56

  Fyra klubbar degraderas från hockeyettan

  Alla klubbar i SDHL, SHL och hockeyallsvenskan beviljas elitlicens för kommande säsong.

  För tre hockeyallsvenska klubbar rör det sig om ett dispensår. Södertälje och Tingsryd har fått ett första dispensår och Vimmerby får ett andra dispensår.

  Fyra hockeyallsvenska klubbar, har fått det dystra beskedet att de nekas elitlicens. Det är Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF som därmed degraderas till hockeytvåan.

  – Licensnämndens beslut idag är ett utslag av att klubbarna i Hockeyettan har det ansträngt efter ett par år med hög inflation. När det är utmanande tider är det oerhört viktigt att klubbarna agerar ansvarsfullt och håller ordning och reda i sin ekonomi. Licensregelverket är ett skyddande verktyg som våra medlemmar lagt fast för att säkerställa att klubbarna kan fullfölja tävlingen och säsongen de går in i. Med det sagt kommer vi att se över de ekonomiska kraven i licensregelverket under kommande säsong, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

  Klubbarna har möjlighet att överklaga beslutet.

 

Tipsa oss

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?
Ring 08-411 11 11