Lance Hedman Graaf om broderns bortgång

Berättar i Nyhetsmorgon att thaiboxningen hjälpt honom

Publicerad 2017-06-18

Lance Hedman Graaf.

Lance Hedman Graaf siktar mot toppen inom thaiboxning.

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar 16-åringen hur sporten hjälpt honom i sorgen efter storebror Isaks död.

– Det är fortfarande jättejobbigt men när jag började var det lättare att ta ut sin ilska och känslor, säger han i programmet.

16-årige Lance Hedman Graaf gästade under söndagen TV4:s Nyhetsmorgon med sin pappa, förre stormålvakten Magnus Hedman, och pratade om sin lovande start på karriären som thaiboxare.

Som 15-åring tog han sig på egen hand ner till Thailand för att lära sig sporten.

– De var väldigt skeptiska till att jag skulle åka dit ensam. Sen kom mamma (Magdalena Graaf) ner dit och såg att jag hade gjort mig ett eget liv där, och då blev hon stolt i stället, sa Lance i en längre intervju med Sportbladet nyligen.

Magnus Hedman.

För tre år sedan dog Lances äldre bror Isak, mamma Magdalena Graafs äldsta son, i en tragisk olycka 19 år gammal.

En jättejobbig period som blev lite lättare när han började med thaiboxningen för två år sedan, berättar Lance Hedman Graaf.

– Jag och min bror hade en jättebra relation och när jag väl började med thaiboxningen var det lättare att ta ut sin ilska och känslor. Men det är fortfarande jättejobbigt, säger han i TV4.

”Såg ju löpsedlarna”

Han berättar också i programmet hur det var när hans pappa Magnus Hedman för flera år sedan figurerade på löpsedlar, bland annat med anledning av han drogmissbruk.

– Vår relation påverkades inte så mycket, men jag såg ju löpsedlarna på väg till skolan och det påverkade så klart mig. När jag gick i ettan kunde barn i sexan komma fram. Min första instinkt var att jag blev väldigt sur men det var inte så mycket man kunde göra.

Magnus Hedman berättar samtidigt att han är glad att sonen till slut valde thaiboxning och inte fotboll.

– Det här är bara hans egen grej och jag får bara vara pappa. I fotbollen är det svårare för där är det lätt att det slinker in ett ’tänk på det där’. Det här är hans helt egen grej och det är mer han som lär mig snarare än tvärtom.

Följ ämnen i artikeln