Tårögd Asllani bröt ihop efter segern

Uppdaterad 2021-08-06 | Publicerad 2021-08-02

YOKOHAMA/STOCKHOLM. Osäker till spel – men Kosovare Asllani spelade hela semin mot Australien.

Vid slutsignal brast det för henne.

– Man är så engagerad i det här laget, säger hon.

Fridolina Rolfös 1–0 mål 37 sekunder in på den andra halvleken blev avgörande och tog Sverige till OS-final mot Kanada.

Efter matchen kom en väldigt känslosam Kosovare Asllani, vars medverkan i matchen var osäker på förhand, fram till Sportbladets mikrofon.

– Det känns fantastiskt, det går nog inte beskriva med ord. Det har varit målet från början och laget har haft känslan hela tiden, att vi är ett lag som kan ta medalj. Det är svårt att beskriva, men jag har känt det i hela min kropp att vi har allt för att ta guld. Vi är värda att gå till final. Det är sådant här man jobbar för varje dag, säger landslagsstjärnan innan tårarna tar vid.

Asllani samlar sig, innan hon tar ton igen.

– Det är en sjuk känsla att kunna förverkliga drömmar. Man jobbar varje dag för att spela de här matcherna. Vi är här för att vi vill vinna guld. Jag brukar inte vara den som gråter, men man tar ut sig varje match och är så engagerad i det här laget. Vi är så värda det här.

”Vi förtjänar det här”

Nu väntar final mot Kanada, en final som spelas 04.00 på fredag, svensk tid.

– Det är ett av världens bästa lag som slog ut USA, det kommer bli en fysisk kamp. Det är vår andra raka OS-final, vi kommer göra allt vi kan och lite till för att ta den där guldmedaljen. Jag tycker att vi förtjänar det här med det spelet vi visat upp i turneringen. Det är något speciellt med den här gruppen. Det var det här vi såg framför oss och det betyder så sjukt mycket, det är nog därför tårarna kommer.

”Totalt oväsentligt just nu”

Den där skadan som gjorde Asllanis medverkan osäker på förhand då? Även om benet var inlindat i den mixade zonen så var det fortfarande en Kosovare Asllani i ett euforiskt stadie.

Hur mår kroppen?

– Det är totalt oväsentligt just nu. Jag är så jävla glad att vi är i final, säger Asllani.

Fanns det någon oro inför matchen att du inte skulle kunna medverka?

– Allting handlar om förberedelser. Man gör allt man kan för att bli spelklar. I ett OS och ett slutspel är det mycket som ska till för att man missar en match. För egen del, finns inget i världen som skulle göra att jag missar.

Kosovare Asllani hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll