Avslöjar: Så startar Sverige mot Georgien

Här är Sveriges startelva i VM-kvalet – Zlatan med i laget

Uppdaterad 2021-11-13 | Publicerad 2021-11-10

BATUMI. Zlatan Ibrahimovic startar mot Georgien.

På mittfältet ersätter Mattias Svanberg avstängde Albin Ekdal, enligt uppgifter till Sportbladet.

– Det är de här matcherna man vill spela när mycket står på spel, sa Ibrahimovic tidigare i veckan.

Sverige möter Georgien i morgon på Batumi Stadium i den näst sista VM-kvalmatchen. Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Zlatan Ibrahimovic bilda anfallspar med Alexander Isak. Albin Ekdal är avstängd efter att ha fått sitt andra gula kort i matchen mot Grekland och ersätts av Mattias Svanberg. I backlinjen bildar Victor Nilsson Lindelöf mittbackspar med Joakim Nilsson.

– Nu är det Georgien som gäller och att ställa det lag på benen som har störst möjlighet att genomföra den matchplanen som vi har och att kunna vinna matchen såklart, sa Janne Andersson tidigare i veckan.

Detta innebär att Dejan Kulusevski startar på bänken. Förbundskaptenen öppnade tidigare i veckan upp för att 21-åringen skulle kunna starta ute på en kant men Andersson ser ut att behålla Viktor Claesson på högerkanten. 

– Som det har blivit med Dejan så har han blivit en forward hos oss. Men jag ser honom absolut som ett alternativ som yttermittfältare också i en landslagstrupp. Men han är uttagen som forward i första skedet.

”Med mitt självförtroende ska det gå bra”

Det här blir Zlatans första match i landslaget sedan bortasegern mot Kosovo i mars.

– Jag är här för att jag är en i laget. Om Janne vill att jag ska spela båda så spelar jag båda, allt handlar om vad Janne vill och hur han lägger upp det. Jag kan spela om det behövs, sa Zlatan på en presskonferens i måndags.

– Det är de här matcherna man vill spela när det är mycket som står på spel. Landslaget har gjort det kanon hittills. Det är bara den sista biten kvar nu. Med mitt självförtroende så ska det gå bra.

Detta är elvan som Janne Andersson presenterade för spelartruppen sent under onsdagskvällen lokal tid och om inget oförutsett inträffar är det den som kommer starta i den viktiga matchen mot Georgien.

Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Ludwig Augustinsson – Emil Forsberg, Kristoffer Olsson, Mattias Svanberg, Viktor Claesson – Alexander Isak, Zlatan Ibrahimovic.

Georgien-Sverige startar 18.00 svensk tid. Grekland-Spanien 21.00