Smugglade in väska till ”bubblan” – får sparken direkt

Publicerad 2021-01-24

Ottman Azaitar var obesegrad och skulle fajtats på UFC 257.

Men det blev ingen fajt inför live-publik i Abu Dhabi och miljontals tv-tittare för Azaitar. Istället fick han sparken från organisationen efter att ha smugglat in folk på UFC-hotellet.

Det är strikta coronarestriktioner på UFC Fight Island, Abu Dhabi. Organisationen som valde att ösa på med events när resten av sportvärlden stängde ner har (mestadels) lyckats hålla smittan utanför den så kallade bubblan. Alla som ska fajtas på ön tvingas först isolera sig i respektive hemland innan avresa till Abu Dhabi, sedan är det en till karantän som gäller när man väl kommit fram till det exklusiva hotellet ”W” i Abu Dhabi där alla fajters inackorderas.

Dessa regler har följts till punkt och pricka sedan UFC höll sin första gala på ”Fight Island” i juli 2020. Men marockanen Azaitar klarade inte av att hålla sig till reglerna och bröt mot säkerhetsprotokollet när han smugglade in en utomstående till hotellet.

UFC-presidenten Dana White visade ingen nåd efter övertrampet och tog till med de hårdaste handskarna han kunde hitta. Azaitar fick sparken direkt.

”Allt finns på film”

– Det är illa, han [Azaitar] är körd nu. Han är inte längre en UFC-fighter, säger Dana White.

– Han och hans team klippte av sina armband och gav de till folk på utsidan. En kille kom innanför bubblan genom ett rum, tog sig ner för fyra balkonger, genom [Azaitars] balkong och lämnade en väska fylld med något som vi inte vet vad det är.

Enligt Dana White ska det finnas bildbevis på hela händelseförloppet.

– Sedan bytte han kläder och återvände utanför bubblan. Vi fick allt på kamera, vi såg allt, hur allt skedde, vi strök hans match (på UFC 257) och sparkade honom.

Azaitar har ett facit på 13 segrar och noll förluster och gick enligt många en ljus framtid till mötes inom UFC. Men nu får marockanen alltså se sig om efter en ny arbetsgivare.

Ottman Azaitar.

Följ ämnen i artikeln