Hammarbys nya skadesmäll – när seriefavoriten besegrades

Publicerad 2020-12-11

Hammarbys kaptensbindel verkar lida av en förbannelse.

Bara dagar efter att David Pizzoni tvingades avbryta en match upprepades historien när Hammarby blev första lag att slå Villa Lidköping.

– Det ser inte alls bra ut, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Sportbladet Play.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Två dagar efter att Hammarby fick se sin lagkapten David Pizzoni lämna matchen mot Vetlanda på bår fick ”Bajen” se sin vikarierande kapten Robin Sundin hjälpas av isen mot Villa Lidköping på fredagskvällen.

I mitten av den första halvleken krockade Sundin med en lagkamrat efter att ha spelat ifrån sig bollen en stund tidigare. Med vad som såg ut vara en skada mot högeraxeln leddes han av isen med hjälp från lagkamraten Ivan Lebedev.

– Det ser inget vidare ut för Robin Sundin det där. Det ser inte alls bra ut, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Sportbladet Play.

Tidigare under den första halvleken hade även Villas Jesper Eriksson tvingats lämna isen med smärtor även han.

Ingen av spelarna återkom i spel under kvällen.

Svårspelat än en gång

”Det är inte så mycket taktik i de här matcherna”. Det var Hammarbys Tom Nyströms ord i Sportbladet Play i halvtid. Precis som Hammarbys två tidigare hemmamatcher på Zinkensdamm föll regnet denna fredagskväll och frågan är om det inte var som mest svårspelat den här gången.

Hammarby tog ledningen i slutet av den första halvleken, men Villa skulle svara direkt i den andra.

Först kvitterade liberon Martin Johansson på en hörna tidigt och när dryga kvarten av den andra halvleken hade gått gav skytteligaledaren Christoffer Edlund Villa ledningen.

Först att stoppa favoriten

Men Daniel Mossberg skulle kvittera för Stockholmslaget och i 90:e (!) matchminuten avgör David Jansson för Hammarby och seriefavoriten Villa Lidköping åkte på säsongens första förlust.

– Det är små marginaler. Alex (Egorychev) får iväg ett skott som de blockar och sedan blir det en båge... Så var det bara att försöka lägga den mot bortre. Det var skönt, säger matchvinnaren i Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.