Lindell Vikarby ska bli mamma

Publicerad 2017-02-14

Jessica Lindell-Vikarby.

ST. MORITZ. För två år sedan tog Jessica Lindell-Vikarby VM-brons i storslalom. 

Nu syns hon i rutan som expert i TV4 och ska snart bli mamma. 

– Jag saknar inte skidåkningen alls, säger 32-åringen. 

Trots ryggproblem tog Jessica Lindell-Vikarby ett VM-brons i storslalom i Vail och Beaver Creek. Det har gått två år sedan medaljen som blev hennes sista. 

Lindell-Vikarby la skidorna på hyllan efter VM-succén och började sitt nya liv. 

– Jag var nere på finalen i fjol och det såg väldigt härligt och inbjudande ut att åka, men inte att jag saknat skidåkningen någon annan gång. Man lever i en sådan liten bubbla och när man väl får lite distans så är det som att man förstår att det krävs så mycket för att vara där och där är man inte så det känns väldigt naturligt. Jag var väldigt klar, säger 32-åringen.

Lindell-Vikarby jobbar med sponsorfrågor för Ica, är åkarrepresentant i Fis Council och snart ska hon bli mamma. 

– Det ska bli spännande, det har jag sett fram emot länge. Det känns som att det är en bra tid i livet. Jag hann landa lite och börja komma in i normala rutiner. Nu blir det kul med en egen liten familj, säger hon.

”En av få priser som får visas”

Just nu är Lindell-Vikarby dock på plats i St. Moritz och jobbar som expert för TV4. 

– Det är kul att få följa det på nära håll och vara delaktig och förhoppningsvis kunna förmedla någonting ur ett ett annat perspektiv som man inte kan som tränare eller reporter. 

Vad minns du mest från din egen karriär? 

– Självklart ligger VM i Beaver Creek kvar. Jag är fortfarande innehavare av bronsmedaljen i några dagar till, och vinsten i Beaver Creek i storslalom året innan var också fantastiskt roligt. Att få leda, behålla det och sedan få stå högst upp, det var fantastiskt. 

Var har du medaljen nu? 

– Vi har precis flyttat så nu ligger den nedpackad i en låda. Men jag har haft den på en hylla. Det är en av få priser som får visas framme.