Ronnie O'Sullivan har tröttnat på snooker: ”Ett känslolöst jobb”

Uppdaterad 2022-10-21 | Publicerad 2022-10-20

Ronnie O'Sullivan, 46, ses som tidernas bäste snookerspelare.

Hans passion för sporten är dock som bortblåst.

– Jag slutade mentalt för åtta år sedan, säger han till BBC.

Den 46-årige engelsmannen Ronnie O'Sullivan är sjufaldig världsmästare och betraktas som den störste snookerspelaren genom tiderna.

Han förlorade nyligen chockartat mot David Grace, rankad 62 i världen, i andra rundan av Northern Ireland Open – men hänger inte läpp för det.

”Tur i oturen att förlora”

– Jobbet är inte värt stressen och besväret. Ibland känns en förlust som tur i oturen, det tillåter mig att göra andra saker, säger han till BBC.

–Jag har inte riktigt passionen eller lusten för snooker. Jag anstränger mig så mycket som jag känner att sporten förtjänar.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”


Ronnie O'Sullivan.

”Ett känslolöst jobb”

Han berättar vidare att han skulle nöja sig med att spela en bra turnering per år och skippa ”de mediokra” tävlingarna.

– Jag slår i ett par bollar och får betalt. Det har blivit ett känslolöst jobb. Jag gör bara det som krävs. Jag bryr mig inte.

– Matcherna intresserar mig inte, turneringarna intresserar mig inte, spelschemat intresserar mig inte. Det är bara ”businessen” som är intressant egentligen.

I våras fick han kritik av iraniern Hossein Vafaei, 28, som menade att O'Sullivan inte anstränger sig för att lyfta sporten.

– Jag tycker mycket om honom, jag är hans fan. Jag älskar det han gör men ibland är han respektlös. Han är inte bra för sporten, sade Vafaei.

Köp dina rosa prylar direkt i Sportbladet Shop!

Följ ämnen i artikeln