Stipe Miocic ny mästare – knockade legendaren

”En tuff jävel” √ Cormiers sista match?

Publicerad 2019-08-18

Stipe Miocic knockar Daniel Cormier

Stipe Miocic är ny UFC-mästare.

36-åringen vann titelmatchen mot legendaren Daniel Cormier – och tog tillbaka bältet i tungvikt.

– Han är en tuff jävel, säger Miocic i segerintervjun.

Daniel ”DC” Cormier knockade Stipe Miocic redan i den första ronden för ett år sedan och tog mästarbältet från sin landsman – men i dag, i huvudmatchen i UFC 241, tog 36-åringen revansch.

Bröt matchen

I den fjärde ronden, efter att 40-årige Cormier startat starkast, delade Miocic ut några tunga kroppsslag. ”DC” stapplade bakåt mot buren, Miocic sänkte honom med en högerkrok, fick in flera efterföljande slag – och domaren bröt matchen.

– Jag var bara trött och ville gå hem. Jag hoppades att han inte skulle orka mer. ”DC” är en tuff jävel men jag visste att han var skadad, säger Miocic.

”Är inte rätt läge”

Det har ryktats om att titelmatchen mot Miocic var Cormiers sista – men det är uppgifter som han själv inte vill bekräfta.

– Först och främst vill jag säga grattis till Stipe Miocic, han är en fantastisk mästare, säger 40-åringen och fortsätter:

– Men det är inte rätt läge att bestämma hur jag ska göra, man tar inte beslut när man är så här känslosam. Det är tufft, jag behöver prata med min fru och bestämma vad vi ska göra nu.

Följ ämnen i artikeln