”Känns underbart”

Publicerad 2013-11-02

Lucas ’Afro’ Wallman vinnare av Sportbladets E-Football Challenge

Det blev en galen rysare i finalen av Sportbladet E-Football Challenge.

I slutändan stod förhandsfavoriten Lucas "Afro" Wallman som segrare. Nu siktar han på VM-titeln.

– Det känns underbart, säger Wallman till Sportbladet.

Wallman stormade igenom turneringen med sitt Real Madrid och vann med stora siffror på vägen fram till finalen. Där väntade Emanuel "Xit" Svanung som också imponerat för dagen. Men när Wallman, i bäst av tre, vann den första matchen 3-0 pekade allt på att det skulle bli en ny, enkel, vandring mot titeln.

Svanunge kvitterade dock matchstatistiken till 1-1 efter en 1-0-seger efter att ha bytt lag från Real Madrid till Brasilien.

Även den tredje, och helt avgörande, matchen om titeln blev rejält jämn. Svanunge tog ledningen tidigt och var i det läget mästare.

– Det var först då det blev nervöst, säger Wallman.

Levde upp till favorittrycket

Men "Afro" levde upp till favorittrycket och lyckades vända till seger 2-1. Därmed lägger han beslag på 15 000 kronor i resecheckar och titeln som mästare i Sportbladet E-Football Challenge.

– Det känns jävligt bra. Jag är jävligt trött nu, det var många matcher. Minst 10 stycken i dag, också tre tuffa i finalen mot "Xit".

Vad tänkte du när du såg att Xit väntade i finalen?

– Jag visste att det skulle bli en tuff final, jag har inte mött honom förr. Jag visste att han var en bra spelare, men att jag skulle ha chans att slå honom.

Härnäst för Wallman väntar en resa värd 15 000 kronor.

– Jag har inte funderat så mycket över var. Jag kanske åker till England för att se Manchester United.

”Målet är att vinna där med”

Den tidigare mästaren, Ivan Lapanje, använde sina prispengar för att åka till Las Vegas och vinna VM i FIFA 13. I år kunde Ivan inte delta då han befinner sig i Paris för spel i världscupen. Men att göra som Ivan, och använda pengarna för att åka till VM är också ett alternativ för Wallman.

– Det är en smart idé, jag ska försöka vara med där. Målet är så klart att vinna där med. Det kommer bli väldigt tufft. Ivan och eliten från andra länder kommer att vara där. Men målsättningen är helt klart att vinna.

Hur känns det att ta denna titel från Ivan?

– Haha, det hade känts bättre om jag slagit honom i finalen, nu kunde han tyvärr inte vara med. Men det känns underbart ändå.

Vill du skicka en hälsning till Ivan när du nu snott hans titel?

– Han måste bli av med ett par nu, han har för många!