Uppgifter: Amazon kommer till Sverige

Publicerad 2017-10-25

Amazon kommer att etablera sig i Sverige enligt källor.

Amazon kommer till Sverige inom kort. Det uppger två tunga, svenska näringslivsprofiler enligt Breakit. Något som kan få stora konsekvenser för e-handeln i Sverige.
– Alla e-handlare blir slavar under Amazon, säger Pricerunners vd Nicklas Storåkers.

Det har ryktats om att nätgiganten Amazon skulle vara på väg att etablera sig i Sverige ett tag. De har tidigare gjort stora markköp i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm, och dessutom norpat åt sig domännamnet amazon.se.

”Säker källa”

Och nu menar Nicklas Storåkers, tidigare vd för Avanza och idag vd för Pricerunner, att ryktena stämmer. Under ett techevent i Stockholm under tisdagen sa han att en säker källa bekräftat det, skriver Breakit.

– Man köper liksom inte tre marker i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm och kallar det att man ska bygga datorhallar mitt i logistikcentrum dessutom, sa han.

Även investeraren Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital, bekräftar ryktena för Breakit.

Utmaning eller möjlighet?

Och konsekvenserna för den svenska e-handelsmarknaden lär bli stora, framför allt om man negativt lagd, menar Nicklas Storåkers.

– Then we’re all dead. Alla e-handlare blir slavar under Amazon och det finns ingen plats för oss. Så kan man tänka.

Samtidigt menar han att en eventuell lansering också kan öppna möjligheter för svenska e-handlare.

– Jag tror att Amazon kommer att hjälpa till att bryta de här invanda mönstren att vi handlar i fysiska butiker mot att vi e-handlar mycket mer.

Följ ämnen i artikeln