Historiska beslutet: Hon blir nästa ”Bachelorette”

Publicerad 2017-02-14

I 33 säsonger har realityserien sänts i USA – men först nu, 15 år senare får franchisen sin första afro-amerikanska bachelorette.

Det avslöjar huvudpersonen själv.

– Min hudfärg gör inte mitt sökande efter kärlek annorlunda från någon annans, säger Rachel Lindsay till People.

I måndags gästade programledaren Chris Harrison talkshowen ”Jimmy Kimmel Live”. Och på bästa ”Bachelor”-manér berättade han att Rachel Lindsay, som är högaktuell som en av deltagarna i den sjuttonde säsongen av ”Bachelor”, blir nästa ”Bachelorette”.

– Vi är bara några veckor från att börja filma. Jag är redo att hitta kärleken, att hitta en man, säger Rachel Lindsay i programmet.

Och Lindsay blir alltså den första afro-amerikanska huvudpersonen i ”Bachelor”-franchisen som sänts sedan 2002.

– Jag är stolt att få representera mig själv som svart kvinna inför hela USA, säger Rachel Lindsay till People.

– Jag är självklart nervös och förväntansfull att få ta mig an den här möjligheten, men jag känner ingen press av att vara den första svarta ”Bacheloretten”. Jag är bara en svart kvinna som försöker hitta kärleken.

Irriterade fans

I sociala medier hyllas valet av ”Bachelorette”, men många fans är också besvikna på att produktionen avslöjar delar av vad som kommer att hända i den pågående säsongen.

”Det är irriterande att de presenterar henne redan nu när hon fortfarande är med i ’Bachelor’. Tack för att ni spoilar”, twittrar ett fan.

”I vilken värld är det rimligt att avslöja nästa Bachelorette samtidigt som hon är med i den här säsongen av ”Bachelor”, skriver ett annat fan.

Den trettonde säsongen av ”Bachelorette” har premiär i maj i USA.

ANNONS