Roxette-trummisen Pelle Alsing är död

Trumlegendaren blev 60 år gammal

Uppdaterad 2021-01-15 | Publicerad 2020-12-20

Pelle Alsing (andra fr. v.) med Marie Fredriksson.

Roxettes trummis Pelle Alsing är död.

Per Gessle har skrivit ett känslosamt där han hyllar sin vän och trummis.

”Det är med obeskrivlig sorg som vi måste meddela att vår älskade Pelle Alsing har gått bort”, skriver han på Roxettes officiella sociala medier.

Roxettes trummis Per ”Pelle” Alsing har dött 60 år gammal, det bekräftar managern Marie Dimberg för Aftonbladet.

– Han har gått bort, säger hon.

Pelle Alsing inledde sin trumkarriär tidigt 80-tal och medverkade på skivinspelningar och liveframträdanden med svenska artister och band. 1986 kom han att bli Roxettes trummis och han har medverkat på många av deras album och livespelningar under storhetstiden. Därmed har hans trumslag hörts av miljontals människor världen över.

Jobbade med Ulf Lundell och Killinggänget

Under sin karriär har han jobbat med många svenska artister, bland annat med Niklas Strömstedt, Py Bäckman, Ulf Lundell, Lisa Nilsson och gruppen Ratata för att nämna några av de många låtar och album han medverkat på.

Det var också han som spelade trummor under Killinggängets liveshow ”I manegen med Glenn Killing” på Berns 1992. I programmet ”NileCity 105,6” med samma humorgrupp gjorde skådespelaren Robert Gustafsson rollen som karaktären Pelle Alsing.

Per Gessle och Pelle Alsing.

Gessle: ”Den bästa vännen du kan tänka dig”

Per Gessle har uttryckt sin sorg i sociala medier via Roxettes officiella konton:

”Det är med obeskrivlig sorg som vi måste meddela att vår älskade Pelle Alsing har gått bort. Det är nästan omöjligt att greppa. Pelle var inte bara en fantastisk och uppfinningsrik trummis som hjälpte oss att skapa Roxettes sound sedan dag ett, han var även den bästa vännen du kan tänka dig, en snäll och generös människa med det största hjärtat som slog för alla”, skriver han.

Han fortsätter beskriva sin vän och trummis som väldigt rolig.

”Han hade störst leende, var den som stöttade mest när du tvivlade. Han kommer saknas mer än ord kan beskriva. Jag skickar all min kärlek till hans fru, familj och vänner”, avslutar Per Gessle inlägget.

Pelle Alsing blev 60 år.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln