Elisabet och hennes dotter fick en vecka på Gotland

Publicerad 2017-05-19

Sommaren och alla dess upplevelser närmar sig med stormsteg. Men det är inte alltid så lätt ekonomiskt. Därför har Sarah och hennes man valt att under en veckas tid låna ut sin lägenhet på Gotland till en ensamstående mamma och hennes barn.

– För mig är det här en självklarhet. Vi måste göra det här för barnen så att de kan skapa fina minnen, säger hon.

Allt började när Sarah skrev ett inlägg i Facebookgruppen ”Heja livet”. I inlägget berättade hon att hon tillsammans med sin man äger en lägenhet på Gotland och att de bestämt sig för att låna ut den till en ensamstående mamma som kämpar för att få ekonomin att gå ihop.

”Jag och min man äger en lägenhet på Gotland, nybyggd, fullt utrustad med allt som behövs och en gård med pool. Den vill vi låna ut till en ensamstående mamma som kämpar med ekonomin. Vi vill att DU som vet att du inte har råd med en semestervecka på Gotland ska få bo där med dina barn i en vecka i juni. Detta gäller v.24, söndag till söndag. Jag vill ge tillbaka lite av det som inte alltid var självklart när jag var barn”, skrev hon i inlägget.

– Vi har bara ägt lägenheten i ett och ett halvt år men redan förra sommaren ville jag göra det här för någon.

”Många ville hjälpa till”

Inlägget fick enorm respons. Människor runt om i Sverige mejlade Sarah och berättade om sin situation, andra nominerade grannar och vänner. Men många ville bara vara hjälpa till.

– Jag startade en swish-insamling dit människor kunde skicka sitt bidrag. Vi fick in så mycket att vi kunde köpa både båtbiljetter, bussbiljetter och pengar till veckans alla måltider. Dessutom sponsrar Kneippbyn familjen med entré till sommar- och vattenland.

Nomineringarna flödade och till slut damp det ned en nominering i mejlkorgen som berörde Sarah lite extra. Den var från Elisabet.

– Det kändes fantastiskt att kunna göra det här för henne och hennes dotter.

”Det kommer bli minnen för livet”

Elisabet, som inte vill medverka med sitt efternamn, berättar att den här möjligheten är magisk.

– Det här förändrar livet för mig och min dotter. Vi har haft det tufft i så många år. Så för oss betyder det hur mycket som helst. Jag vill passa på att tacka Sarah och alla som gjort detta möjligt för oss, ni gör hela skillnaden. Och till alla mammor som kämpar på, ni behövs, ni är värd all kärlek och framgång. Ni har min respekt, säger hon och fortsätter:

– Att köpa en glass kan för många tänkas handla om lite pengar men så är det inte för alla. Jag hoppas att det är fler än jag som får den här möjligheten. Skulle jag kunna hjälpa en person vore det allt vunnet.

”Sommarminnen 2017”

Sarahs inlägg väckte sådant engagemang att hon nu har startat Facebookgruppen ”Sommarminnen 2017”. Där hoppas hon att medlemmar tillsammans kan hjälpas åt och erbjuda sådana här upplevelser flera somrar framöver.

– Det är tack vare alla frivilliga som vi kan göra det här. Jag vill uppmana fler att göra samma sak.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Följ ämnen i artikeln