Lämna ifrån dig mobilen – och få rabatt på notan

Publicerad 2018-02-26

En brittisk pub ledsnade på gästernas mobilfixering – rejält.

Nu erbjuds gästerna 25 procents rabatt, om de lämnar ifrån sig mobilen i baren, skriver brittiska Metro.

På puben och restaurangen The Fat Boar i Wrexham i Wales får kunderna 25 procent rabatt på sin nota om de är villiga att lämna ifrån sig sin telefon – erbjudandet gäller varje måndag. Mobilen låses in i liten låda och återlämnas när gästen går hem. Om man inte lyckas hålla ifrån sig telefonen uteblir rabatten.

Initiativet kommer från Rich Watkin som är restaurangchef.

– Mobiler kan ofta vara distraherande och hindra oss från att sitta med vår familj och våra vänner och ha en levande konversation, det är därför jag kom på den här idén, säger han till brittiska Metro.

Han själv medger att han sitter klistrad vid sin telefon hela tiden, och menar att den är bra att ha för att kunna hjälpa oss i vårt hektiska liv.

– Men jag kunde inte låta bli att tänka att det vore härligt att uppmuntra våra gäster att göra det bästa av kvällen och ta en paus från all information som dessa små enheter ständigt överöser oss med.

”Tittar på mobilen istället för att prata”

Även restaurangägaren Jade Darlington håller med.

– Vi ser att folk sitter vid borden och väntar på sin mat utan att prata. Istället tittar de på sina mobiler. Jag tror att vi alla upplever en press över att konstant hålla koll på till exempel vår mejl och sociala medier. Men om vi kan göra något som uppmuntrar folk att lägga ifrån sig sina telefoner och koncentrera sig på varandra och kvällen de har hos oss så tror jag att det är en väldigt bra sak, säger han till brittiska Metro.

På sin Facebooksida skriver puben om initiativet, vilket uppskattas av flera människor, och man planerar att införa det på två av systerpubarna.

Följ Goda nyheter på Facebook

Följ ämnen i artikeln