Hon samlar in julklappar till utsatta barn

Uppdaterad 2016-12-19 | Publicerad 2016-12-17

Julen ska vara för alla.

Det tycker Linda Hellquist, grundare av organisationen Giving People, som samlar in julklappar till barn som inte annars skulle få en julklapp.

– Barn vill känna sig som alla andra, säger hon.

I veckans avsnitt reser Ge tillbakas programledare Peter Svensson till Örebro för att träffa Linda Hellquist, som är grundaren till Giving People.

– Giving People är en barnrättsorganisation som främst genom sociala medier når ut till privatpersoner och företag som vill hjälpa ekonomiskt utsatta barnfamiljer, säger Linda.

Och behovet är stort.

– Det är mellan 20 och 30 familjer som kontaktar oss varje dag.

Har hjälpt 15000

De senaste tre åren har organisationen hjälpt 15 000 barnfamiljer att få mat på bordet och kläder på kroppen. Något som också ligger Giving People varmt om hjärtat är att se till att julen är för alla – även de utsatta barnen. Inför julen så samlar de därför ihop julklappar till barn som annars inte skulle få någon julklapp.

– Barnen får skicka sina önskelistor till oss. Det är viktigt att fånga upp att de här barnen får vad de önskar sig.

Men det allra viktigaste är att ge barnen en riktig jul.

– Barn vill känna sig som alla andra. De vill också kunna komma tillbaka till skolan och säga att de haft en riktig julafton. Våra barn behöver inte VR-glasögon. Våra barn behöver bara lite gemenskap och hopp om att få fira en julafton som andra barn.

Vad är det som driver dig?

– Varje dag får jag göra skillnad i en människas liv. Jag kan inte tänka mig något bättre. Jag har världens bästa jobb.

Anna Lundkvist