Hunden blev familjens hjälte vid branden

Publicerad 2018-06-12

Pitbullhunden Sasha hyllas nu som hjälte efter att ha räddat familjen när huset i Californien fattade eld, skriver Daily Mail.

Hunden ska ha försökt släpa ut familjens bebis genom att bita tag i hennes blöja.

– Utan henne hade vi förmodligen inte klarat oss, säger Nana Chaichanhda.

Klockan hade nyss slagit tio på kvällen och Latana Chai låg i djup sömn efter att ha nattat sin sju månader gamla bebis i Californien i USA, skriver Daily Mail.

Plötsligt väcktes mamman av ett bankande ljud. Snart upptäckte hon att det var hennes egen hund som ylade och krafsade på bakdörren.

– Föga anade jag att hon försökte varna oss för elden. Jag klev upp ur sängen för att se efter vad det var frågan om. I samma ögonblick som jag öppnade bakdörren sprang Sasha in i lägenheten, rakt in i sovrummet, säger Latana Chai på sajten Gofundme, där hon har startat en insamling eftersom lägenheten totalförstördes i eldsvådan.

Tvåvåningshuset som familjen bodde i bestod av fyra lägenheter. Efter att ha blivit väckt av vovven upptäckte Latana att grannlägenheten, där hennes kusin bor, var helt övertänd. Hon rusade dit för att varna.

Det var när hon kom tillbaks till sitt eget sovrum som hon fick syn på hundens hjältedåd.

Sasha var i full färd med att försöka få ut bebisen ur huset. Med ett försiktigt grepp om barnets blöja släpade hunden henne i säkerhet.

– Tack vare Sasha lyckades vi komma ut i säkerhet och ringa 911. Vi fick ut alla ur deras hem ut i säkerhet. Jag har Sasha att tacka för mitt och mina barns liv. Hon räddade oss alla. Hon är vår hjälte. Utan henne hade vi förmodligen inte klarat oss ut ur huset, säger Latana Chai på Gofundme.

Följ Goda nyheter på Facebook

Följ ämnen i artikeln