Kunde inte åka hem – då såg han vad det stod på notan

Publicerad 2016-11-23

Servitören Ben Millar har inte besökt sin familj på Irland på flera år. Men en gäst på hans restaurang i Texas vill hjälpa honom med den saken, skriver ABC News.

Irländaren Ben Millar, 22, jobbar som servitör på en restaurang i Houston Texas. I lördags när han jobbade kom en man vid namn Jeffrey till restaurangen med sin familj. De pratade en stund och Ben fick höra att Jeffrey och familjen ofta besöker Irland.

– Jag skojade med dem och sa att jag önskar att jag kunde åka lika ofta för att besöka min familj. Sen var det inget mer med det, kvällen fortsatte och jag såg till att ge dem en bra service, säger han till ABC News.

”Skrek rakt ut”

Efter att Jeffrey och hans familj lämnat tittade Ben på notan de lämnat och fick sig en överraskning. Han hade fått 750 dollar i dricks, vilket motsvarar cirka 6900 kronor. Jeffrey hade också lämnar en lapp med texten ”Förhoppningvis kommer det här hjälpa dig till Irland för högtiderna”.

– Jag skrek rakt ut som en spontan reaktion, säger Ben.

Bens kollega, som jobbat i som servitör i elva år, sa att han aldrig fått någon liknande dricks själv.

”Betyder mycket för mig”

Ben ska spara pengarna till den dagen hans gravida flickvän Taran Keith, 21, föder. Han vill ta sin nya familj till Belfast.

– Jag hoppas också att jag kan nå ut till Jeffrey så att han vet hur mycket jag uppskattar det här. Det betyder mycket för mig, men mer för min familj där hemma som inte sett mig på två år.

Flickvännen Taran la upp en bild på kvittot på sin Facebooksida för att visa att ”det inte bara finns hat där ute”. Förhoppningsvis kommer inlägget nå fram till Jeffrey.

– Det skulle vara underbart om Jeffrey kunde komma dit när jag åker tillbaka så att jag kan visa honom hur norra Irland ser ut på riktigt, säger Ben till ABC News.