Ingen ersättning från Postnord – nu startas insamling för Marcus

Publicerad 2017-06-10

När Marcus Wennerlund, 15, från Stockholm, skulle hämta ut sitt fiskespö på posten var det avbrutet på mitten. Men för det fick han ingen ersättning.

Nu har medlemmar i en fiskegrupp på Facebook startat en insamling.

– Han är femton år och har sparat ihop till det här fiskespöt. Han förtjänar upprättelse. Grabben ska ha sitt spö, säger Michel Björn, som var med och startade insamlingen.

15-årige Marcus Wennerlunds stora passion i livet är fiske, därför blev han väldigt glad när han äntligen kom över ett fiskespö vid namn St. Croix. Ett spö han drömt om att ha i sin ägo sedan han var liten.

Marcus betalade 3100 kronor till säljaren i Täby och fiskespöt skulle skickas med Postnord redan samma dag. Men när det kom fram till ombudet i Vaxholm var det av på mitten, något Aftonbladet berättat om tidigare.

– Jag är en femtonårig kille som har drömt om det här spöt sedan jag var liten och arbetat ihop pengarna till det. Så använder de det som någon jävla innebandyklubba.

”Nu gör det ont i min fiskesjäl”

Marcus fick hjälp att reklamera paketet och hörde av sig till Postnord på en gång. Dels för att få en förklaring men också ersättning. I Torsdags kom svaret. Marcus får ingen ersättning.

Marcus delade med sig av sin besvikelse på Facebook och inlägget delades i gruppen Svenska Gäddfiskare och berörde så många att man nu startat en insamling. Allt för att han ska kunna köpa sig ett nytt spö.

”Nu gör det ont i min fiskesjäl. Detta är långt ifrån okej och Postnord är på väg mot ruinens brant. Skicka gärna ett PM med ditt mobilnummer så swishar jag över ett startkapital till ett nytt spö om detta inte löser sig. Kämpa Marcus!”, skrev en medlem i gruppen. Sedan hakade flera på.

– Han är femton år och har sparat ihop till det här fiskespöt. Han förtjänar upprättelse. Grabben ska ha sitt spö, säger Michel Björn, som var med och startade insamlingen, säger Michel Björn, som var med och startade insamlingen.

”Ett jävla skämt”

Michel säger att det är många som har engagerat sig i fallet.

– Det här är en liten grej för Postnord men hela världen för den här pojken. Klart att vi slänger in en slant om inte Postnord gör det. Att de skickar ut ett standardsvar till honom är ett jävla skämt. Det är de som borde fixa det men nu gör vi det, säger han och tillägger:

– Det här händer många tyvärr. Vi kan inte hjälpa alla men jag hoppas att Marcus kan bli en symbol för det här problemet. Man kan inte skicka saker med Postnord, men folk gör det ändå, säger han.

Följ ämnen i artikeln