Nätfiskade efter ny kompis – fick napp

Publicerad 2017-02-01

Ray Johnstone, 75, älskar att fiska – men sedan vännens död har han fått göra det ensam. Han satte ut en annons på nätet efter nytt fiskesällskap och gensvaret blev enormt. Nu bjuds han på sitt livs fiskeresa av en 22-årig sportfiskare, skriver australiensiska The Advertiser.

Ray Johnstone är 75 år och pensionär. Han bor i södra Australien och har alltid älskat att fiska. Sedan hans bästa vän nyligen avled har han dock behövt ägna sig åt hobbyn ensam.

För att slippa stå vid stranden utan sällskap lade han ut en efterlysning efter en ny fiskekompis på annonssidan Gumtree. Gensvaret blev enormt och annonsen fick snabbt tusentals visningar.

Resa med allt betalt

En av dem som hörde av sig var den 22-årige sportfiskaren och snickaren Mati Batsinilas. Han blev väldigt rörd av Rays annons och bjöd med honom på en två dagars fiskeresa i sin tio meter långa båt. Han erbjöd sig även att betala för Rays flygresa från södra Australien till Brisbane, där han själv är bosatt.

– Det här är bara någonting som jag känner att jag kan hjälpa till med och jag gör det gärna. Jag vill att han ska få den bästa upplevelsen i sitt liv, säger Mati till The Advertiser.

Ringt utan uppehåll

Ray berättar för den australiensiska tidningen att han blev helt överväldigad av erbjudandet. Han hade inte väntat sig något sådant när han lade ut sin annons.

– Telefonen har ringt utan uppehåll. Jag hade nog bara förväntat mig tre eller fyra svar, säger han till The Advertiser.

Förutom Matis erbjudande, som han redan accepterat, har Ray även blivit erbjuden att följa med på fisketurer med båtar från Queensland och Sydney.

Ray Johnstone och Mati Batsinilas kom i kontakt med varandra under måndagen. Tillsammans med Matis bror Peter är de just nu i planeringsstadiet inför Rays och barnbarnet Ivans förbetalda flygresa till Brisbane.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln