Lika bra att sitta inne under den sämsta högtiden

Gott nytt år! Äntligen är 2021 här och som vi har väntat!

Ut med det gamla urusla året och in med det nya som omöjligen kan vara lika pissigt.

Nu har jag på känn att ni inte är nöjda med starten på det nya året, som ju direkt bjöd på USA-kaos och fortsatt pandemi. Men låt mig börja med att berätta om mitt nyårsfirande.

Jag tillbringade nyårsafton med att sitta hemma och spela onlinespel med min väninna i Värmland. Då och då blev vi avbrutna av att diverse vänliga själar ringde och bjöd in mig, i sista minuten, till olika tillställningar. Ryktet hade nämligen spridits att jag satt ensam hemma på nyårsafton och det faktumet störde folk. De som bjöd in hade den primära känslan av medlidande med mig. Men då jag vänligen tackade nej förbyttes den till förundran, med ett starkt inslag av äckel. Att självvalt fira nyår i ensamhet ansågs alltså inte bara konstigt utan direkt creepy. Och det kanske det också är men nu är det så att jag alltid har avskytt nyår. Det är utan tvekan den absolut sämsta högtidsdagen.

Man får inga presenter, maten är alltid överarbetad och aldrig god, alla är uppklädda men ändå ser det sjavigt ut. Det är för mycket eller för lite droger och dessutom har den ett inplanerat antiklimax. Ett antiklimax som är schemalagt så att det både är för sent och för tidigt. För sent för att det ska vara värt det och för tidigt, då resten av kvällen direkt blir förvandlad till en deprimerade efterfest. Jag kan inte minnas att jag haft en enda bra nyårsafton.

En gång var jag nydumpad, en annan gång var jag inte det men då råkade jag servera mögligt smör till middagsbrödet vilket det gjordes en, vad jag tycker, allt för stor grej av.

Vid ett annat tillfälle hade jag fått ragg men en avundsjuk kompis pajade det genom att tränga sig in i rummet där hon och jag var, för att hälla öl på oss. Värden för festen kastade då ut oss allihop och vi firade tolvslaget med att stå i en snödriva och gråta.

Alla grät.

Hon, jag och min usla kompis,

Jag minns att jag tycker det var rysligt orättvist och jag höll mig varm genom slicka på mig själv. Då jag ju var täckt med öl, som ni minns.

Vid ett annat nyårsfirande jonglerade en av mina gäster med knivar. Det gick så klart åt helvete och trots att han hade varit en djävla idiot fick han bara än mer uppmärksamhet efter det.

I Helsingfors en gång hånglade en bekant med mitt ex. Jag blev så arg att jag kastade en kebab mot honom – och missade!

Gud vad jag hatar nyår.

All denna förväntan,

Förväntan på kvällen, festen, raggen och så klart på det nya året. Som ju omöjligt går att leva upp till.

Speciellt detta nyår då 2020 varit historiskt uselt för alla i hela världen. Och så kommer 2021 och är precis lika uselt om inte sämre.

Nä, det ska jag säga er, att det var helt underbart att få slippa det och jag hade det hur trevligt som helst med att spela Rocket League, ett spel där man är en bil som spelar fotboll.

Hur det gick?

Tackar som frågar det gick riktig bra.

Över förväntan faktiskt.

Rocket League

Följ ämnen i artikeln