Kakabaveh: Ingen har pratat med mig

Amineh Kakabaveh utesluts ur Vänsterpartiet

Publicerad 2019-08-28

Nu slår riksdagsledamoten tillbaka mot Vänsterpartiets ledning.

Hon menar att ingen pratat med henne om uteslutningen – och anklagar partisekreteraren för att ljuga.

– Det är jag som har utsatts för helt orimliga påhopp från Vänsterpartiets ledamöter och ledning, skriver hon på Facebook.

Att riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh utesluts ur Vänsterpartiet meddelades av partisekreteraren Aron Etzler på onsdagsförmiddagen.

Det sker efter en flera år lång konflikt där V-ledningen menar att Kakabaveh allvarligt skadat sitt parti, spridit falska nyheter och inte deltagit i partiets arbete.

”Har ingen aning”

Till Sveriges Radio Ekot säger Kakabaveh efter beskedet att ingen ur partiledningen meddelat henne sitt beslut.

Hon menar att hon fick ett sms av Etzler i samma stund som hon hade kontakt med journalister som fått vetskap om uteslutningen vid V:s pressträff.

– Han ljuger uppenbarligen och säger att han har sökt mig, säger hon till Ekot.

Kakabaveh menar också att hon inte vet varför partiledningen vill att hon ska uteslutas eftersom ingen har pratat med henne om det.

Anklagar Etzler för att ljuga

Amineh Kakabaveh skriver också om det inträffade på Facebook.

”Aron Etzler ljuger om att han har försökt att kontakta mig. Detta är inte sant. Jag har därför inte kunnat ta del av alla anklagelser. Det sägs att jag struntar i att gå på riksdagsgruppens möten. Vad som är sant är att jag sedan i höstas har varit sjukskriven från dessa möten på grund av mobbning och utfrysning . På samma sätt var jag också sjukskriven när statsministeromröstningen hölls. 

I den här historien är det jag som har utsatts för helt orimliga påhopp från Vänsterpartiets ledamöter och ledning.” skriver hon bland annat.

”Varit motarbetad”

Kakabaveh menar dessutom att hon motarbetats ända sedan hon kom in i riksdagen 2008.

”Under alla dessa år har jag på olika sätt varit motarbetad av partiledningen i mitt arbete för kvinnors rättigheter och mot hedersförtryck och fundamentalism . När jag 2009 i en motion uppmärksammade hur hedersmord ofta inte utreddes av polis utan avskrevs som olyckor eller självmord, så ville partiet stoppa min motion. Idag har min motion blivit vänsterpartiets politik. ” skriver hon på Facebook.

Aftonbladet söker Kakabaveh.

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!