Kristdemokraternas partisekreterare drabbad av stroke

Acko Ankarberg Johanssons egna ord om händelsen

avAnette Holmqvist

SAMHÄLLE

Tisdagsmorgonen efter valet vaknade Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson, 53, med kraftig yrsel och illamående.

På sjukhus visade det sig att hon fått en stroke.

– Jag mår ganska bra efter omständigheterna. Oturligt att drabbas av detta men en fantastisk tur med snabbt omhändertagande och god vård hela vägen, skriver hon själv på Facebook.

Två dagar efter valet meddelades att Acko Ankarberg Johansson efter åtta år som partisekreterare för Kristdemokraterna lämnar sin post.

Nu skriver hon själv på Facebook om en händelse – samma dag.

Visade sig vara en stroke

”Tiden efter valet blev lite annorlunda än jag tänkt mig.

På tisdagsmorgonen efter valet vaknade jag med kraftig yrsel och illamående som lite senare, på SÖS akutmottagning, visade sig vara en stroke. Efter en veckas sjukhusvistelse är jag åter hemma i Huskvarna och kommer vara sjukskriven ett tag framöver.

Jag mår ganska bra efter omständigheterna. Oturligt att drabbas av detta men en fantastisk tur med snabbt omhändertagande och god vård hela vägen. Tack SÖS och Ryhov för bästa omvårdnad!”, skriver hon.

1 av 2 | Foto: OLA AXMAN
Acko Ankarberg Johansson (KD).

Sjukskriven

Ankarberg Johansson berättar att hon på grund av sin sjukskrivning inte kommer att delta i riksdagens högtidliga öppnande på tisdag.

När hon meddelade sin avgång skrev hon i ett pressmeddelande:

”Efter åtta år som partisekreterare är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan. Det har varit en förmån att få leda en organisation som spelar stor roll för vilket samhälle vi vill forma. Jag är stolt över det vi har åstadkommit tillsammans. Vi har brutit en 20 år lång nedåtgående trend i riksdagsvalen och nådde ett resultat som få trott”.


• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

De har varit Kristdemokraternas partiledare – år för år 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM