”Jag har ett starkt stöd”

Publicerad 2012-01-18

Juholt nöjd efter debatten

En pressad Håkan Juholt var nöjd med sin insats i dagens partiledardebatt.

Efteråt dementerade han att hans avgång rycker allt närmre.

– Jag tror att jag kommer sitta kvar även i valet 2014, säger han.

Håkan Juholt var inte imponerad över de borgerliga i partiledardebatten. ”Oj, vad trött, tyst och uppblåst det var från den andra kanten”, säger han.

För andra partiledardebatten i rad var det en pressad Håkan Juholt som klev upp i talarstolen och riktade hård kritik mot regeringen för att sakna visioner för Sverige.

Efter debatten var han nöjd.

– Jag har i dag haft ett tillfälle att presentera en politik som rustar Sverige för morgondagen. Som satsar på bostadsbyggande, utbildning, investeringar och rättvisa. Det fanns mycket idéer från oss. Men oj, vad trött, tyst och uppblåst det var från den andra kanten.

”Vore märkligt”

Men mycket kom också att handla om Juholts starkt ifrågasatta ställning som partiledare. I dag uttalade sig Gotlands regionsråd Åke Svensson (S) som menade att Juholt är en belastning för partiet. Gotlandspolitikern tror inte att Juholt sitter kvar efter kongressen 2013 och vill i stället se Mikael Damberg som partiledare.

– Det vore märkligt med tanke opinionsläget och vår situation om det inte kom sådana röster. Under min tid har det gått upp och ned, och det kommer att gå upp och ned igen. För några månader sedan hade vi 35 procent i vissa mätningar, säger Håkan Juholt.

”Jag har ett starkt stöd”

I morgon träffas Socialdemokraternas verkställande utskott i LO-borgen för att diskutera Håkan Juholts framtid. LO-basen och vu-ledamoten Wanja Lundby-Wedin har krävt en utredning av hur turerna i Socialdemokraternas budgetarbete i höstas egentligen gick.

Mötet, som fortsätter på fredag, har kallats för ett ödesmöte för S-ledaren.

Men enligt Håkan Juholt så sitter han säkert:

–  Jag känner att jag har ett starkt stöd efter 54 framträdanden runt om i landet, jag har träffat 10 000 människor och lyssnat på dem. Jag reser hela tiden och lyssnar in. Ingen människa är felfri, jag har levt i fyra månader med mikrofoner under hakan hela tiden. Ingen är felfri, inte jag och inte heller statsministern.