AKB avböjer ytterligare kommentarer

Publicerad 2017-06-01

M:s partiledare Anna Kinberg Batra kommentar avgångskraven och partiets låga opinionssiffror i morgon fredag.

Anna Kinberg Batra skriver att läget för Moderaterna är allvarligt.

Men i morgon fredag möter M-ledaren media på eftermiddagen.

Samtidigt får hon nu stöd av det tunga distriktet i Stockholms län.

Anna Kinberg Batra har de senaste dagarna varit på resa i USA och har inte kommenterat turbulensen inom Moderaterna.

På torsdagsförmiddagen, kort efter att SCB-mätningen presenterats, lade hon upp en bild på sitt Instagram-konto föreställande partisekreteraren Tomas Tobé i en intervju i gårdagens ”Aktuellt” i SVT.

”Det är ett allvarligt läge och utvecklingen måste vända. Vi måste vara ödmjuka inför att svenska folket inte känner tillräckligt förtroende för Moderaterna”, skrev Anna Kinberg Batra och citerade Tomas Tobés ord.

Tobé: Känner mig hoppfull

Men i morgon ska hon berätta mer hur hon ser på läget. M-ledaren har efter lunch en presskonferens på partiets nya högkvarter på Blasieholmen i Stockholm.

Tomas Tobé säger att SCB-mätningen bekräftar nedgången i opinionen som Moderaterna har haft under våren.

– Jag känner mig också hoppfull om att vi kommer att klara av att vända detta, säger han.

Stöd från viktigt distrikt

Kjell Jansson, ordförande för det tunga partidistriktet i Stockholms län, säger att siffran i SCB är alldeles för låg.

– Vi har ett jobb att göra för att vända det här. Men jag har fullt förtroende för partiledaren. Vi är det parti som Sverige behöver och som har lösningen på mycket, bland annat integrationen. Den delen har inte kommit fram, det har bara varit en diskussion om taktik och personfrågor den sista tiden. Det är olyckligt, säger han.

Jansson beklagar samtidigt de uppgifter som figuerat, om starkt kritik mot Kinberg Batra från hans distrikt.

– Jag tycker att det är olyckligt. Det är klart att det finns synpunkter och alla tycker inte om alla. Vi som har höga befattningar, folk har synpunkter på oss, så är det. Det finns starka åsikter och när det går ned blir det ofta oro i leden. Många är oroliga för sina kommuner och riksdagsledamöter är oroliga för att tappa sina uppdrag. Det är naturligt att det blir så här.

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!