Elever sörjer läraren som sköts till döds

Publicerad 2017-05-12

Brott. Läraren som sköts till döds utanför Lövgärdesskolan i Göteborg var också en aktiv ledare i en fotbollsklubb. Skolan fortsätter att hålla öppet under helgen för alla som söker stöd i sorgen.

Mannen, som var i 30-årsåldern, arbetade som lärarvikare på Lövgärdesskolan. På torsdagsmorgonen blev han jagad och skjuten till döds av maskerade män i Lövgärdets centrum, nära sin arbetsplats.

Ingen har ännu gripits som misstänkt för dådet. Däremot har polisen beslagtagit tre bilar som bedöms vara intressanta i utredningen, förutom den som mannen satt i när han blev skjuten.

Bra bild av mannen

Polisen tror sig ha fått en ganska bra bild av den mördade mannen.

– Vi ser inte att det här skulle vara en "gängskjutning", säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisregion Väst.

Den mördade mannen var aktiv som fotbollsledare. Efter dådet valde flera föreningar att ställa in sina matcher. Och Göteborgs Fotbollförbund hedrar honom i ett uttalande och säger bland annat "Våra tankar går till hans nära och kära".

Både elever och idrottsvänner samlades på torsdagskvällen i Lövgärdesskolan, som höll öppet för alla som ville komma dit. Och arbetet med att ta hand om eleverna har fortsatt under fredagen.

Skolan håller öppet

– Många är i chocktillstånd och det handlar om att ge krisstöd, både till elever som bevittnat händelsen men också till kollegor, säger skolpsykolog Jasmina Karlsson till Göteborgs Posten.

Lövgärdesskolan kommer att hållas öppen också under fredagskvällen och helgen. Och personal finns på plats för att ge stöd och kunna samtala med elever och andra som kommer. På skolan har även skapats ett minnesrum över den döde läraren. I rummet ligger en kondoleansbok.ã

Ett vapen som en privatperson hittade utomhus i Lövgärdet på torsdagen är taget i beslag, men har enligt polisen inte använts vid dödsskjutningen.

TT