Slukhål stoppade trafiken på E4

Publicerad 2015-07-27

Trafik. Ett stort hål öppnade sig under måndagen mitt på vägbanan på E4 utanför Krokek i närheten av Norrköping. Ingen person skadades men trafikstörningen blev omfattande med långa köer söderut.

Flera personer hörde av sig till polisen om ett hål på vägbanan, som enligt vittnesuppgifterna såg ut att växa. Enligt polisen var hålet några timmar senare ungefär två meter djupt och en och en halv meter i diameter.

Inget fordon körde ned i hålet, men trafiken i den högra körbanan i södergående riktning stängdes av från 16-tiden och enligt Trafikverket väntades störningarna fortsätta under natten till tisdagen medan hålet lagades.

– Patrullen som är på plats ser bara hundra meter, men förmodligen är det väldigt långa köer, sade Roland Karlsson, vakthavande vid polisen i Östergötland, under eftermiddagen.

Vad som har orsakade slukhålet var inte känt.

– Jag skulle tro att det rör sig om något slags underminering, sade Thomas Agnevik, polisens presstalesperson för Region öst.

Polisen uppmanade bilister som körde i norrgående riktning att avstå från att sakta ned och försöka ta bilder, på grund av risken för olyckor.

TT