En person saknas efter fisketur

Publicerad 2016-06-27

Olyckor. En person misstänks ha ramlat överbord från en mindre fritidsbåt norr om Marstrand. Sjöräddningens omfattande sökinsats som pågått under dagen har avslutats.

– All information vi fått in tyder på att det bara varit en person ombord. Det mesta tyder på att personen av någon anledning fallit överbord. Hela det aktuella området och stränder har sökts igenom utan att vi gjort några fynd. Ärendet kommer nu att överlämnas till polisen, säger Daniel Lindblad, presskontakt på Sjöfartsverket till TT.

Det var en privatperson som slog larm om båten, som hittades drivande norr om ön Åstol, mellan Tjörn och Marstrand. Ingen fanns då ombord, däremot fanns fiskeutrustning på båten och fiskelinor som hängde i vattnet.

Det var länge osäkert hur många personer som befunnit sig ombord på båten. Under eftermiddagen deltog sammanlagt 13 fartyg, en räddningshelikopter från Sjöfartsverket och en polishelikopter utrustad med värmekamera i sökinsatsen.

Fritidsbåten, omkring fem meter lång, hittades drivande strax efter klockan tio.

– Båten kommer från Marstrandsområdet. Via dess GPS kan vi se att den vid niotiden gått till position väster om Marstrandsön. Därifrån verkar den ha drivit till den plats där den påträffades. Det stämmer också med de observationer vi gjort med mätningar av strömriktningarna, säger Daniel Lindblad.

Sjöräddningen uppgifter lämnas nu över till polisen. En anmälan om försvunnen person kommer att upprättas.

TT