Häktad för mordförsök på T-centralen

Publicerad 2016-06-03

Brott. Den man som misstänks ha knuffat ned en annan man på spåret på T-centralen i Stockholm häktades i dag misstänkt för försök till mord, skriver Aftonbladet.

Vice chefsåklagare Carl Mellberg säger till TT att det inte finns någon känd koppling mellan offer och misstänkt gärningsman.

– Så vitt känt i utredningen finns ingen relation mellan misstänkt och målsägaren. Min uppfattning är att det är ett slumpvis utvalt offer, säger han.

Offret har ännu inte kunnat höras.

– Han har svåra huvud-, nack- och bröstskador men läget är stabilt och han är nedsövd sedan händelsen, säger Carl Mellberg.

Det misstänkte mannen motsatte sig häktning men lämnade ingen inställning om själva brottsmisstankarna, enligt åklagaren.

Det var i måndags som en man i 25-årsåldern blev påkörd av ett tåg, enligt vittnesuppgifter efter att han knuffats ned på spåret.

Några dagar senare greps den misstänkte gärningsmannen i Stockholmsförorten Rinkeby efter ett tips från en privatperson. Polisen hade då släppt en bild från en övervakningskamera för att få hjälp att hitta gärningsmannen.

TT