Visning i läkarens skräckbunker

Publicerad 2017-01-22

Brott. Nu säljs gården med den specialbyggda bunker där en kvinna spärrades in efter att ha rövats bort av en psykiskt sjuk läkare. Mäklaren säger att det finns många spekulanter.

Det var i september 2015 som en läkare drogade ned en ung kvinna med preparerade jordgubbar och låste in henne i en ljus- och ljudisolerad bunker han byggt på sin gård i nordöstra Skåne. Mannen dömdes senare till åtta års fängelse för människorov. Nu ska gården med bunkern säljas och på söndagen var det visning.

– Jag har informerat om fastighetens historia. Det är några som dragit sig tillbaks men jag tror att fastigheten blir såld, säger mäklaren Rune Johansson till Kvällsposten.

Enligt Johansson finns 15-20 intresserade spekulanter. Det finns dock ett juridiskt förbehåll om själva bunkerbyggnadens öde, tingsrätten ska i februari ge besked om den måste rivas.

Läkarens plan ska ha varit att hålla kvinnan fången i flera år, som flickvän och framtida sexpartner. Efter en knapp vecka av skräck och ångest blev hon utsläppt och körd till en polisstation i Stockholm där mannen greps.

I tingsrätten dömdes mannen till tio års fängelse men hovrätten sänkte straffet till åtta år med hänvisning till mannens psykiska störning.

TT