Ofarligt föremål stängde Landvetter

Publicerad 2017-05-23

Brott. Landvetters flygplats utanför Göteborg utrymdes och spärrades av på måndagskvällen, sedan en väska hittats i ankomsthallen.

Under natten konstaterades att väskan inte innehöll något farligt.

Bomskyddsgruppen, som undersökte väskan som hittades vid informationsdisken, har kunnat konstatera att den inte innehöll något farligt föremål.

"Ingen brottsmisstanke finns och polisen kommer att häva avspärrningarna och avsluta sin insats i området", rapporterar polisen.

Flygplatsbolaget Swedavias presschef Anders Porelius sade tidigare under kvällen att man hade hittat en väska med spår av sprängämnen och att ett område på minst 200 meter hade spärrats av.

– Det är ju säkerhetsåtgärder, och det är ju omöjligt att veta. Det är därför den här säkerhetsproceduren gås igenom, för vi måste säkerställa att det inte är någonting, säger han till TT efter att väskan konstaterats ofarlig.

Det är polisen som gör säkerhetsbedömningen vid sådana här händelser.

– Vi berättar ju för polisen vad vi har sett och vad vi har här, och de får göra en säkerhetsbedömning och de har de gjort i det här läget, säger Porelius.

Ungefär 1 000 ankommande resenärer fick sitta kvar på planen och bussades sedan till södra sidan av Landvetter. Mellan 100 och 200 personer som skulle flyga kom inte iväg.

Det sista planet som skulle lyfta från Landvetter för dagen hölls kvar på marken, och kommer i stället att lyfta under tisdagsmorgonen.

Morgontrafiken kan komma att påverkas av händelsen. Swedavia tipsar alla morgonresenärer om att följa de respektive flygbolagens information.

TT