Misstänkta våldtäkter på musikfestival

Publicerad 2017-06-04

Brott. Två misstänkta våldtäkter har inträffat i samband med musikfestivalen Brännbollsyran i Umeå. Ingen har gripits.

En ung flicka har anmält att hon blivit antastad i publikhavet under själva spelningen. Polisen betraktar det som hänt som en misstänkt våldtäkt och har inlett en utredning.

– Det finns ingen misstänkt ännu. Det är svårt att utreda, men kanske vi kan få in vittnesuppgifter, säger Malin Axroth vid polisens presstjänst.

Den andra misstänkta våldtäkten skedde i ett skogsområde intill festivalområdet. Kvinnan tog kontakt med en väktare på festivalen och larmet kom vid halvtvåtiden. Festivalen är förlagd till universitetsområdet och övergreppet ska ha skett nära Skogshögskolans kårhus.

Malin Axroth vill inte spekulera i om de två våldtäkterna har med varandra att göra.

– Vi har ingen misstänkt gärningsman. Det var en överfallsvåldtäkt, så kvinnan kände inte personen. Men det ska handla om en person, inte flera, säger Malin Axroth.

Avspärrningarna har hävts efter att teknisk undersökning slutförts och vissa fynd har gjorts.

– Hon har varit till sjukhuset och undersökts. Vi får se utifrån det och de andra spåren och fynden från platsen vad vi kan dra för slutsatser.

Trots att våldtäkten skedde nära områden med mycket folk är det inte märkligt om få upptäckte vad som hände, påpekar Axroth.

– Det är mycket skog i området samtidigt som de spelar på hög ljudvolym från festivalen. När det skedde spelade fortfarande band på festivalen så de flesta var nog fortfarande kvar på området.

TT

Följ ämnen i artikeln