Kvinna befaras ha omkommit i villabrand

Publicerad 2017-06-18

Bränder. En kvinna befaras ha omkommit i en kraftig villabrand i Dals Eds kommun. En ung man skadades allvarligt och polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

– Det är på grund av vittnesuppgifter om att det ska ha börjat brinna i fasaden. Det verkar lite underligt, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Det var en granne som slog larm om branden strax före fyra på lördagseftermiddagen. Strax efter klockan ett på natten arbetade räddningstjänsten fortfarande på platsen.

– Branden är under kontroll men vi håller fortfarande på och eftersläcker, det brinner i väggarna, säger Robert Lindahl, styrkeledare vid räddningstjänsten i Dals Ed.

Räddningstjänsten gör under natten hål i väggarna för att komma åt att släcka. Platsen är avspärrad.

– Så fort räddningstjänsten är klar och det har svalnat av ska vi göra en teknisk undersökning, säger Joakim Hansson.

Polisen befarar att en kvinna kan ha omkommit i branden.

– Vi har vittnesuppgifter om att hon fanns i huset strax innan branden bröt ut och vi har inte kunnat få kontakt med henne, säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Fyrbodal, till TT.

En yngre man fick hoppa ut genom ett fönster på bottenvåningen, enligt räddningstjänsten. Han fördes till sjukhus i räddningshelikopter.

– Han ligger nersövd med brännskador och rökskador, säger Sten Melander.

TT