Död hittad i utbränd bil - misstänkt mord

Publicerad 2017-05-07

Brott. En död person har hittats i en utbränd bil i Kungsbacka söder om Göteborg. Polisen utreder dödsfallet som ett misstänkt mord.

Branden var en av flera i Kungsbacka under natten mot söndagen.

Vid 06.45 på söndagsmorgonen kom ett larm om en brinnande bil i Varla.

– Bilen var helt utbränd. I den har vi hittat en avliden person. Vi vet inte om det är en man eller kvinna, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Nu ska polisen ta reda på vem som äger bilen och försöka få tag i ägaren.

Hans Lippens vill inte säga var i bilen kroppen hittades. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord.

Flera bränder

Under natten brann det på flera platser i Kungsbacka och det går inte att utesluta att bilbranden hänger samman med de andra bränderna.

– Det är klart att vi tittar på om det finns ett samband, säger Hans Lippens.

– Vi kan inte utesluta det eftersom det skett fyra bränder med bara några timmars mellanrum på samma ort. Men det kan också vara fyra enskilda händelser.

Strax efter klockan 01 kom det första brandlarmet. Det var från en villa i Östra Villastaden. Familjen i villan hörde en kraftig smäll och såg att det brann på altanen. En kvinna fördes till sjukhus för kontroll, men övriga som fanns i huset klarade sig oskadda.

Klockan 02.45 upptäcktes i samma kvarter att någon lagt vedträn i en tunna, ställt den bredvid en villa och därefter försökt tända på.

– Vi tror inte att det började brinna där. Det kom i alla fall inget larm till räddningstjänsten, säger Hans Lippens.

Händelsen rubriceras som försök till mordbrand.

Brand framför kyrka

I samma veva kom nästa larm om brand, den här gången från kyrkan på Storgatan i centrala Kungsbacka. En okänd person hade tänt eld på något framför kyrkporten och därefter försvunnit från platsen. Branden släcktes och det blev inga större skador.

Ingen är gripen för de misstänkta mordbränderna eller för det misstänkta mordet.

TT