Ung vänster-ordförande utesluts

Publicerad 2013-12-07

Stockholm. Ung vänsters ordförande i Örebro län, Markus Allard, utesluts ur Vänsterpartiet. Det beslutade partistyrelsen på lördagen.

Det var för drygt tre veckor sedan som det framkom att Allard gillade den vänsterextrema gruppen Revolutionära fronten på Facebook. Vänsterpartiet meddelade redan då att man ville att Allard skulle lämna partiet, och nu har V alltså beslutat att utesluta honom.

– Vi har gjort bedömningen att han har allvarligt skadat partiet genom sitt agerande, i synnerhet sitt försvar av och samarbete med organisationen Revolutionära fronten, säger partistyrelseledamoten Mats Einarsson till TT.

Markus Allard själv är inte särskilt förvånad över partiets beslut och han står för att han gillar Revolutionära fronten.

– De motarbetar fascister, sedan kanske jag inte håller med om alla metoder. Men jag tänker fan inte sticka några anti-fascister i ryggen, och det är därför jag nu har blivit utesluten, säger han.

TT: Vad kommer att du göra nu?

– Jag kommer att fortsätta att kämpa för arbetarrörelsens ursprungliga ideal.

Allard har möjlighet att överklaga uteslutningsbeslutet till kongressen som hålls i januari.

Allard är sedan en tid även avstängd av från sin ordförandepost i Ung vänster, och nästa helg väntas förbundsstyrelsen fatta beslut om Allards framtid i organisationen.

TT