Två dödsskjutningar senaste veckan

Publicerad 2015-03-27

Brott. En 25-årig man sköts ihjäl vid Möllevången i Malmö natten till fredag. Det är veckans andra dödsskjutning - tidigare i veckan förlorade en ung man livet i en annan del av staden.

– Det här är inte tillfälligheter, så här ser det ut. Det är en stadig, konsekvent ökning av den här typen av mord mellan kriminella i allmän miljö - och oftast skjutvapen, menar kriminalkommissarie Bo Lundqvist i polisregion Syd.

Han utreder den senaste skjutningen, där en 25-årig man miste livet under natten till fredag nära S:ta Maria kyrka på Möllevången. Enligt polisen var han aktiv i kriminella kretsar. Inga misstänkta gärningsmän har gripits, men vittnen ska ha sett en annan man ta sig från platsen efter skottlossningen genom att korsa gatan och hoppa upp på en moped med förare.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med folk som gjort fler iakttagelser, säger Bo Lundqvist.

Dödskjutningen är den andra på kort tid i Malmö. I tisdags förlorade en man i 20-årsåldern livet efter skottlossning vid Bellevuegården. Flera skott avlossades efter att han först, enligt uppgift, misshandlades. Två personer har anhållits misstänkta för mord.

I nuläget ser Bo Lundqvist dock ingen koppling mellan fallen.

– Nej, magkänslan säger nej. Men det är för tidigt att utesluta det.

TT