Prinsparet får barn i vår

Publicerad 2015-10-15

Kungligt. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn.

– Sofia mår bra och hon och prinsen är lyckliga och självklart förväntansfulla, säger hovets informationschef.

"Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla", säger paret på hovets hemsida.

– Övriga familjen är informerad sedan en tid och är också glad för prinsparets skull, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

Löfven lyckönskar

Barnet väntas i april 2016, och det är första gången som kungaparet blir farmor och farfar.

– Kungen och drottningen är väldigt glada och tacksamma över att det kommer ytterligare ett barnbarn. Det är mycket positiva vindar kring kungafamiljen. Det är roligt att det också händer positiva saker privat för kungafamiljen, säger Margareta Thorgren.

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nyheten:

– Jag vill självklart önska lycka till. Jag tror att alla gläds med alla föräldrar som väntar barn. . . Kungafamiljen gör ett bra jobb för Sverige.

"Snabb i starten"

Även hovexperten Sten Hedman gläds åt nyheten.

– Det är alltid roligt med prinsbarn, och som omväxling till alla andra nyheter är det här en glad nyhet, säger han och fortsätter:

– De kommer föda i samma svep som Victoria och Daniel, så det blir trångt vid dopfuntarna i kyrkorna ett tag.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar tillökning under våren 2016. Dessutom tror Sten Hedman att prins Carl Philip och prinsessan Sofia vill ha fler barn.

– De gifte sig i somras och de är inte purunga. De har båda passerat 30 och vill kanske ha ett par, tre barn. Då är det bättre att vara snabb i starten, säger han.

TT