Jakobsen körde ur - för tredje gången i rad

Uppdaterad 2022-01-23 | Publicerad 2022-01-22

Kitzbühel fortsätter vara en mardrömsort för Kristoffer Jakobsen.

24-åringen körde ur för tredje loppet i rad - och för femte gången i just den österrikiska skidorten.

Därmed blev det allt annat än en optimal uppladdning inför OS.

Förutsättningarna var glasklara på förhand - fullfölja två åk, samla poäng inför OS-seedningen och, om allt stämde, jaga prissumman på cirka en miljon kronor.

Efter det första åket såg det också bra ut för Kristoffer Jakobsen.

27-åringen från Boden körde aggressivt och belönades med en stabil 12:e-plats, vilket gav ett bra utgångsläge inför ett svårt andra åk i en ännu svårare bana.

I vanlig ordning körde Jakobsen med hög fart och små marginaler, och var illa ute vid ett par tillfällen tidigt i åket. Cirka halvvägs tog det också stopp - en grensling blev förödande och en tredje raka uråkning var ett faktum.

”Slalomåkarna hamnar alltid i skiten”

Kitzbühel fortsätter därmed att vara en mardrömsbana för Jakobsen - på fem försök har han åkt ur i samtliga. Loppet präglades annars av svåra väderförhållanden och många uråkningar, vilket Kristoffer Jakobsen skämtsamt lyfte redan på förhand.

– Jävla fartåkare som snor vår dag. Slalomåkarna hamnar alltid i skiten. De såg att det skulle vara snöoväder på lördag och tänkte ”äh, vi kör in slalom där i stället”. Det är otacksamt att vara slalomåkare, sa Jakobsen med glimten i ögat tidigare i veckan. Chans till revansch kommer redan på tisdag i Schladming.

Loppet fick en dramatisk avslutning när toppåkare efter toppåkare körde bort sig. Vinnare blev britten Dave Ryding, som därmed blev den förste britten att ta en världscupseger någonsin. Tvåa blev Lucas Braathen och trea Henrik Kristoffersen, som i sin tur körde upp sig 21 placeringar från första åket.