Anmäls – efter slaget i ansiktet

Publicerad 2017-10-02

Bilderna chockade innebandy-Sverige.

Nu meddelar SSL att Linus Henriksson anmäls till juridiska nämnden – samtidigt ber han själv om ursäkt.

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev, säger Pixbo-spelaren.

Efter åtta månaders skadefrånvaro gjorde Växjö Vipers Christopher Holmér comeback på innebandyplanen mot Pixbo Wallenstam på söndagen.

Växjö vann med 5–2, men rubrikerna kom att handla om något helt annat.

Nämligen om incidenten med knappa minuten kvar av matchen, där Pixbos Linus Henriksson slog till hemmalagets Christopher Holmér med klubban i ansiktet.

”Hade kunnat bli blind”

Holmér blödde kraftigt och fick föras till sjukhus, som han sedan kunde lämna samma kväll med ett jack i läppen och huvudvärk.

– Jag hade jävligt tur. Hade det tagit i ögat hade jag kunnat bli blind, sa Holmér till Sportbladet.

– Det är en ren och skär olyckshändelse. Jag får be om ursäkt och hoppas att det gick bra med honom, sa Linus Henriksson.

Christopher Holmér

Domarna uppges ha missat incidenten och utdömde inget straff, men många, däribland innebandylegendaren Niklas Jihde, menade att Henriksson bör stängas av.

– Folk har frågat om jag ska polisanmäla, men jag har inte tänkt så mycket på det ännu, sa Christopher Holmér i går.

Anmäls

Nu kommer beskedet att Linus Henriksson anmäls till innebandys juridiska nämnd. Det meddelar förbundet på sin hemsida.

”Skäl för anmälan: Slag/sving med klubban som med full kraft träffar motspelare i huvudet. Slaget/svingen sker i samband med att den anmälde passerar sin motståndare på ’väg hem’ mot sin egen planhalva”, skriver man.

Sportbladet har varit i kontakt med Linda Noppa, förbundsjurist på innebandyförbundet. Hon har sett bilderna, men vill inte kommentera händelsen.

– Jag vill inte föregripa någonting. Mitt uppdrag är att handlägga, sen är det upp till granskningsgruppen att studera och fatta beslut. Det är en trovärdighetsfråga att vi håller oss objektiva, säger hon.

Vad kan det bli för typ av straff, om det blir något?

– Det vågar jag inte spekulera i. Jag har bara tagit del av bilderna i allmänna medier, med filmer från läktarhåll och på vår egen SSL Play. Men det är inget officiellt material för bedömning.

”Är hemskt ledsen”

Samtidigt kommer Pixbo själva med ett uttalande om situationen.

”Tillsammans med alla inblandade har vi det senaste dygnet pratat om vad som hände på planen, varför det hände och hur vi skall gå vidare med detta för att hjälpa alla inblandade och skapa samsyn kring händelsen med alla inblandade”, skriver klubbchef Fredrik Edendahl i uttalandet.

Linus Henriksson själv är ångerfull.

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, säger han.