Moa Lundgren föll: ”För het”

Publicerad 2023-03-18

FALUN/STOCKHOLM. Moa Lundgren bjöd publiken i Falun på en rejäl vurpa.

Svenskan kunde bara skratta när hon gick i mål i semifinalen.

– Jag kanske får bjuda på den faktiskt, säger Lundgren.

Moa Lundgren imponerade i både kval och kvartsfinal men hon får fortsätta vänta på sin första sprintfinal i världscupen.

I semifinalen i lördagens fristilssprint i Falun föll hon på krönet av en backe.

– Jag ville så himla gärna åka den där finalen och märkte att det blev någon meter uppe på hyllan. Så jag tog rejält med fart och gjorde en innerkurva och var för het på gröten och skulle gå om när jag egentligen bara skulle ha lagt mig i rygg, säger Moa Lundgren.

Berättar om vurpan

Lundgren fortsätter:

– När vi skulle åka utför sedan chansade jag lite. Jag är ju bra på att åka utför, så jag tar lite för mycket risker ibland.

Lundgren säger att hon ”plötsligt bara låg ner”.

– Först ville jag vara så liten som möjligt, så att ingen annan skulle åka in i mig. Sedan var det: ”Vad fan skedde egentligen?”, säger hon.

”Dödstysta”

Hon märkte också att publiken reagerade.

– De blev helt dödstysta när jag ramlade och när jag klev upp applåderade de. De har ju varit superfantastiska, det har varit enormt kul att tävla här.

– Jag kanske får bjuda på den (vurpan) faktiskt. Jäklar. Jag är impad också att de har tagit sig hit trots att det inte har varit något toppenväder.

24-åringen ser fram emot de sista världscuptävlingarna efter fallet.

– Det var skittråkigt faktiskt, verkligen. Men jag får ta med mig allt det bra och vi har en vecka till att göra det bra, säger Lundgren.