NBA-spelare rasar om händelserna i Washington: ”En terrorattack”

Publicerad 2021-01-07

Händelserna i Washington får NBA-spelare att rasa.

De poängterar orättvisorna i bemötandet av demonstranter, i ljuset av hur de som deltog i Black Lives Matter-protester behandlades.

– Det är ingen protest, det är en terrorattack, säger Golden State Warriors-stjärnan Draymond Green till KNBR på Twitter.

Följ ämnen
USA

I samband med att Joe Biden under onsdagen officiellt skulle väljas till president i Washington, stormade tusentals Trump-anhängare kongressen och tog sig in.

Händelserna, som bland annat lett till att ett femtiotal personer gripits och fyra personer mist livet, gjorde att NBA-matchen mellan Miami Heat och Bolton Celtics var nära att ställas in. Men till sist valde lagen att spela ändå - men innan uppkast knäböjde de till nationalsången.

”Vi får inte glömma orättvisorna”

– Kvällens match spelar vi med tunga hjärtan efter det som hänt. Att demonstranter i vår huvudstad behandlas olika av politiska ledare beroende på vilken sida av vissa frågor de är på, den skillnaden visar bara hur mycket mer arbete vi har att göra, skriver klubbarna i ett gemensamt uttalande.

Uttalandet avslutades med hashtagen #blacklivesmatter.

Washington Wizards-spelaren Bradley Beals upprördes också av händelserna.

– Det är väldigt känslosamt, och nedslående på många sätt. Det är inte samma brådskande reaktion och respons till de här protesterna, som till demonstrationerna kring till exempel Black Lives Matter, säger han på klubbens Twitter.

”Det är en terrorattack”

Golden State Warriors-stjärnan Draymond Green kommenterade händelserna under torsdagsförmiddagen svensk tid.

– Det här visar bara att polissystemet byggdes mot svarta och bruna människor. Det är orsaken till att reaktionen är annorlunda, säger han till KNBR och fortsätter:

– Att storma en byggnad, slå sönder fönster och bära runt podier och det, det är ingen protest, det är terrorattack. Så sluta beskriva dessa människor på samma sätt som de människor som bara står där och ropar budskap om rättvisa och fred.