Remy: ”Jag skrek hela upploppet”

TRAV

Tidigare ATG vd:n delägar SM-vinnare: ”Helt otrolig resa”

1 av 2 | Foto: Remy Nilson.

I måndags kväll fick den tidigare ATG vd:n Remy Nilsson jubla då hans delägda häst Järvsö Blomster vann sto-SM och 250 000 kronor.

Remy var i Båstad och följde loppet via datorn.

– Jag skrek hela upploppet, jag tror att halva Båstad hörde min röst, säger han.

Superstoet Järvsö Blomster, tränad av Jan-Olov Persson, vann Svenskt Mästerskap för kallblodiga ston under måndagens tävlingar på Hagmyren.

Bakom hästen finns ett gäng travprofiler; bland annat den tidigare vd:n på ATG,Remy Nilson.

Remy slutade på ATG under 2012, nu jobbar han som senior rådgivare och följer med i travet som hästägare och spelare.

Den här gången kunde han inte vara på plats på banan och se loppet utan följde allt via datorn.

– Eftersom jag är i Båstad så satt jag och kikade på loppet på ATG Live tillsammans med  en kompis. Jag skrek hela upploppet, jag tror att halva Båstad hörde min röst. Tyvärr kunde jag inte vara på plats och det var lite sorgligt. Men idag går det ju att följa allt bra via datorn.

Hur känns det här?

– Jag har varit med i travet länge och ägt hästar och varit delägare sedan 70-80-talet. Jag har aldrig varit i närheten av det här. Det är en helt otrolig resa. Först att hon är bra som 3-4-åring, sedan skadas hon och vi ägare tror att hon bara ska vara avelssto. Sedan är hon avelssto men så börjar hon tränas upp igen och kommer tillbaka som 6-7-åring och är fantastiskt bra. Det är en saga som jag får vara med om. Det är otroligt roligt. Jag som varit med så länge i den här sporten och aldrig varit i närheten av en nationalsång eller att vinna V75 med en delägd häst. Och så får jag vara med om det här. Det är stort.

Hur kommer det sig att du blev delägare?

– Det var Mats Norberg, som sitter i travförbunders styrelse, som kom med idén. Han kontaktade ett gäng av oss när jag slutade på ATG. Han undrade om vi inte skulle vara med på en häst och på ett kallblod. Jag hade aldrig delägt ett kallblod i hela mitt liv. Jag sa ja.

Då var Järvsö Blomster två år gammal och gänget slog till och köpte henne.

– Sedan började sagan att rulla. Nu är vi också uppfödare eftersom hon blivit mamma. Jag har varit med på många hästar men jag har aldrig varit i närheten av det som hänt nu de senaste veckorna. Det är helt fantastiskt.

– De hästar jag har varit delägare i har sprungit in 100 000 kronor eller max 200 000 kronor. Nu har vi en kallblods-tjej som strax har passerat miljonen.

Hur mycket hänger du med i travet?

– Ganska mycket, jag kan inte släppa det. Jag är ganska travintresserad. Jag går inte på trav live mer än en gång i månaden. Men jag följer dagligen vad som händer inom travet. Speciellt lördagar och V75.