Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Världspastadagen

Kryddkokta blåmusslor med vitlöksdoft

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-04

4 personer

Det här behöver du:

2 kg blåmusslor i nät

2 skivade schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

2 hela kanelstänger

4 dl vatten

Olja och smör

Till servering:

Saft och rivet skal från 3 lime

Hackad persilja

Kryddblandning:

3 tsk kardemummakärnor

2 tsk fänkålsfrön

4 tsk senapsfrön

7 hela nejlikor

Så här gör du:

1. Skölj och borsta musslorna. Släng de som är öppna och inte vill stänga sig.

2. Häll alla kryddorna till kryddblandningen i en mortel. Stöt ordentligt.

3. Skiva löken och vitlöken. Fräs på i lite smör och olja. Lägg i kanelstängerna och kryddblandningen. Låt det hela fräsa utan att ta färg ett par minuter. Lägg i musslorna, häll över vatten, på med lock och låt musslorna sjuda i 5–7 minuter tills alla är öppna.

4. Lägg upp på fat och pressa lime över. Toppa med den hackade persiljan.

Följ ämnen i artikeln