Kryddkokta blåmusslor med vitlöksdoft
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-04
4 personer
Det här behöver du:
2 kg blåmusslor i nät
2 skivade schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 hela kanelstänger
4 dl vatten
Olja och smör
Till servering:
Saft och rivet skal från 3 lime
Hackad persilja
Kryddblandning:
3 tsk kardemummakärnor
2 tsk fänkålsfrön
4 tsk senapsfrön
7 hela nejlikor
Så här gör du:
1. Skölj och borsta musslorna. Släng de som är öppna och inte vill stänga sig.
2. Häll alla kryddorna till kryddblandningen i en mortel. Stöt ordentligt.
3. Skiva löken och vitlöken. Fräs på i lite smör och olja. Lägg i kanelstängerna och kryddblandningen. Låt det hela fräsa utan att ta färg ett par minuter. Lägg i musslorna, häll över vatten, på med lock och låt musslorna sjuda i 5–7 minuter tills alla är öppna.
4. Lägg upp på fat och pressa lime över. Toppa med den hackade persiljan.