Mat till dina brösts försvar

Uppdaterad 2013-10-23 | Publicerad 2013-10-11

Under oktober är det Cancerfondens bröstcancermånad då Rosa bandet-kampanjen genomförs för elfte gången. Forskning visar att det vi äter faktiskt spelar en betydande roll i förebyggandet av den hemska sjukdomen.

Maten du äter spelar en betydande roll i förebyggandet av bröstcancer. Ladda kosten med dessa tre naturliga cancerfighters.

1 Fet fisk

 Att regelbundet äta fet fisk kan minska risken att utveckla bröstcancer senare i livet med så mycket som 14 procent. Hemligheten ligger i de kraftfulla omega 3-fettsyrorna som verkar antiinflammatoriskt. Källa: British Medical Journal

2 Broccoli

När amerikanska forskare granskade statistik över de som överlevt bröstcancer, fann man att kvinnor som åt broccoli dagligen hade 27 procent lägre risk att dö efter en cancerdiagnos än kvinnor som inte åt broccoli. Ämnen i grönsaken hjälper till att bekämpa spridningen av tumörer.

3 Granatäpple

Hälsobomber – bokstavligt talat! Kärnorna tycks kunna hämma tillväxten av östrogen vilket i överflöd kan ge upphov till bröstcancerceller. Strössla över smoothien och höstsalladen.

Följ ämnen i artikeln