Farmen-JP: ”Jag såg bara svart”

Deltagarna deltog i slakt under tisdagens avsnitt

Publicerad 2018-02-06

Farmarna har varit med och slaktat sin första gris.

Upplevelsen var mer jobbig för vissa än andra.

– Det kändes konstigt. Jag såg bara svart, säger Jean-Pierre Marques.

I tisdagens avsnitt av ”Farmen” slaktade deltagarna en gris. Guttas vikarie, Hans Wincent, kom till gården för att utföra slakten och guida farmarna i processen.

Trots att alla deltar är det vissa som upplever slakten mer obehaglig än andra. Stella Kibona frågar i programmet om hon verkligen måste titta.

– Just då var det inte så kul. Grisen var inte tyst av sig. Det är mycket ljud. Det var en jobbig upplevelse men det var bra att jag fick vara med på det. Jag ville vara med för att få äta protein, säger hon till Nöjesbladet.

Regeln är, precis som vanligt, att vill en deltagare äta av köttet måste han eller hon delta under slakten.

”Allt blod rinna ut”

Jean-Pierre Marques såg till att det inte blev hans favoritgris, Pucko, som slaktades. Det var första gången han var med om en slakt och han beskriver hur han knappt kunde tänka under upplevelsen.

– Det var väldigt sentimentalt. Jag stannade verkligen upp. Det kändes konstigt. Jag såg bara svart. När man slaktar djuret och man ser det i ögonen får man ett medlidande. Man har tagit hand om djuret på gården och det blir som en familjemedlem. Och så ska man slakta det. Jag tycker inte alls om det, säger han.

Även Jean-Pierre reagerade på grisens skrik.

– Det var det jobbigaste. Jag fick ont i hjärtat. Den sprattlade och man ser att den lider. Jag blev nästan paralyserad.

”Tänka till”

Efter slakten har både Stella och Jean-Pierre reflekterat över processen. Båda två ändrade sin köttkonsumtion efter att ha varit med i programmet.

– Jag åt inte kött på två månader efter att jag varit med i ”Farmen”. Det är så sjukt. Att döda en gris var mycket jobbigare än jag trodde, säger Jean-Pierre.

– Sen ”Farmen” har jag minskat mitt köttintag. Gris äter jag inte över huvud taget, säger Stella.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln