Robert, 29, adopterade fem syskon – så de inte skulle skiljas åt

Uppdaterad 2020-11-09 | Publicerad 2020-11-08

Robert Carter blev placerad i fosterhem när han var 12 år gammal och tvingades separera från sina åtta syskon.

Det ville han inte skulle hända med den här familjen – så nu är han nybliven pappa till fem.

– Jag kan inte sätta ord på hur fantastiskt det är, säger Robert Carter till Daily Mail.

Efter att adoptionen gått igenom grät Robert av glädje över att syskonen skulle få växa upp tillsammans.

Robert Carter bor i Ohio, i USA, och driver en salong. Han visste tidigt att han ville adoptera, och växte själv upp i fosterhem från 12 års ålder. Robert separerades då från sina åtta syskon och återsågs inte förrän många år senare.

År 2018 blev Robert, 29, fosterhemspappa till tre bröder. Efter en tid fick Robert reda på att bröderna även hade två systrar. Han kontaktade flickornas fostermamma och bestämde träff, skriver Daily Mail.

– Barnen kramades och grät när de såg varandra, och kunde inte släppa taget. Då insåg jag att jag skulle adoptera alla fem, säger Robert till tidningen.

Nu är Robert pappa till Marionna, 10, Robert Junior, 9, Makayla, 8, Giovanni, 5, och Kiontae, 4 – och på den stora dagen hade alla matchande röda kläder.

Har startat en insamling till familjen

Den 30 oktober gick den efterlängtade och långa processen igenom – och han fick adoptera alla fem syskonen.

Många ansåg att ensamstående Robert var för ung och att det skulle bli svårt, men Robert berättar att han njuter av varje ögonblick.

– Mina fem barn är underbara. Många tror att det kommer bli svårt, men det är mycket enklare än vad folk tror. Barn behöver föräldrar, oavsett om det är en eller två.

Roberts tidigare partner Kiontae Gillan, var på plats dagen som adoptionen gick igenom för att visa sitt stöd. Han kommer också att finnas där för familjen.

Familjens nästa steg är att köpa ett hus och redan nu har en insamling på GoFundMe startats upp som är uppe i 39 000 dollar, vilket motsvarar över 300 000 svenska kronor.

– Jag kan inte sätta ord på hur fantastiskt det är. Att bara få stöd och människor som delar vår historia, och ökar kunskapen om att det är många barn som behöver ett hem.

Följ ämnen i artikeln