Han vill berätta pappalivets sanning

Publicerad 2016-11-20

Fyrbarnspappan Simon tröttnade på hur folk romantiserar saker på internet – och bestämde sig för att visa sanningen. Nu hans bilder från pappalivet stor succé.

– Alla delar vi på samma utmaningar i föräldralivet, säger han till Huffington Post.

Simon Hooper bor i London i Storbritannien och har fullt upp med sina fyra döttrar. Så fullt upp att det ibland blir ganska jobbigt.

Det är till exempel inte supersmidigt att gå och handla med alla barn samtidigt. Och när alla vill sova i föräldrarnas säng kan det bli ganska trångt. Det ville han berätta om.

– Folk sockrar sina berättelser om föräldralivet alldeles för mycket. Jag vill ge ett realistiskt perspektiv från en pappas håll, säger Simon till Huffington Post.

"Bidra med humor"

Och det gör han. På sitt Instagramkonto delar han bilder från olika jobbiga situationer i vardagen. Men kärleken är alltid minst lika närvarande som det som känns ansträngande.

– Jag vill bidra med lite humor när jag berättar, säger han.

Hans fru har också ett konto på Instagram där hon berättar om vardagen från sitt perspektiv. Och hundratusentals människor följer båda två.

"Underbar pappa"

De berättar om allt från stressiga födelsedagsfiranden till tandborstningsritualer. Och varje gång får de tusentals människor att dra på smilbanden.

Många kan också identifiera sig i deras berättelser – och till och med hitta inspiration.

"Hoppas du blir en lika underbar pappa när vi får barn", skriver en användare som kommentar till en av Simons bilder.

Föräldrarna är glada över att deras berättelser nått ut.

– Alla delar vi på samma utmaningar i den resan föräldralivet är, säger Simon.